από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ποιο είναι το επιχειρηματικό κέντρο που «εκτελεί συμβόλαιο» κατά του Πάνου Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος

Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018

«Η Εφημερίδα των Συντακτών εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα». 

Αυτό έγραψε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που είχε με την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία νωρίτερα είχε επιτεθεί με τον (υπερβολικό, είναι η αλήθεια) τίτλο κατά του κυβερνητικού εταίρου "Ο Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα". 

Αμέσως μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία του Πάνου Καμμένου έσπασαν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία με το ερώτημα που τέθηκε σε όλες τις περιπτώσεις να είναι το εξής: "Ποιο είναι το συγκεκριμένο κέντρο στο οποίο αναφέρεται ο Καμμένος;"

Οι περισσοτεροι απαντούσαν, χωρίς να σκέφτονται πολύ:"Ο Μαρινάκης". 

Αντικειμενικά, όμως, και για να είμαστε ρεαλιστές και δίκαιοι, δεν μπορείς να κατηγορήσεις την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία είναι γνωστή για την πολεμική σε βάρος του εφοπλιστή, πως παίρνει χρήματα από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ακόμη και αν το επιβάλλει η συγκυρία, ώστε να αναλάβει "συμβόλαιο", κατά του Πάνου Καμμένου. Ούτε μπορείς να κατηγορείς τον Μαρινάκη για όλα τα κακά αυτού του κόσμου. Το σενάριο αυτό, δηλαδή το σενάριο της ξαφνικής προσέγγισης εφημερίδας και εφοπλιστή με κοινό στόχο τον Καμμένο, εκτός από εξωπραγματικό, είναι πολύ προχωρημένο για την ελληνική πραγματικότητα. Δηλαδή είναι πολύ... προχωρημένο ένας επιχειρηματίας που αποτελεί μόνιμο στόχο μιας εφημερίδας να τα βρήκε συγκυριακά μαζί της για να "χτυπήσει" έναν υπουργό της κυβέρνησης, την οποία στηρίζει εξάλλου η εφημερίδα.

Τότε; 

Οι πιο ψαγμένοι απάντησαν πως το "πολιτικό - επιχειρηματικό κέντρο" που εννούσε ο Πάνος Καμμένος είναι το σύστημα - που δραστηριοποιείται και εν Ελλάδι - του Τζορτζ Σόρος

Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" στον Πάνο Καμμένο για τα κονδύλια που αφορούν στο μεταναστευτικό. Το ίδιο χρονικό διάστημα ρεπορτάζ του Star Channel αποκάλτυπτε τον ρόλο σε βάρος της Ελλάδας ΜΚΟ, συμφερόντων του Τζορτζ Σόρος, στην οποία προϊσταμένη είναι εξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα, κάποιοι συνδυάζουν τις επιθέσεις που δέχεται ο Πάνος Καμμένος με το γεγονός πως η αντίληψη και η στρατηγική του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι αντίθετες προς το όραμα του Τζορτζ Σορος για τα Βαλκάνια και τα συμφέροντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή. Εξάλλου έπεσαν πολλά μαζί: Δήθεν αποκαλύψεις από τους New York Times κατά του Ιβάν Σαββίδη και απόπειρα πρόκλησης ρήγματος στον κυβερνητικό συνασπισμό που έχει βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο. Δεν παίζουν μόνοι οι... Ρώσοι μπάλα στην βαλκανική χερσόνησο. Παίζουν και άλλοι: Οι αντίπαλοι των Ρώσων. 

Μέσα σε αυτές τις σκέψεις, που διατύπωσαν αυτοί οι κάποιοι, δεν παρέλειψαν να σημειώσουν κάτι που λέγεται πολλά χρόνια τώρα. Τι; Πως κάποιοι στην Εφημερίδα των Συντακτών (Πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα), οι οποίοι προέρχονται από την "Ελευθεροτυπία" έχουν εντυπωσιακή ταύτιση απόψεων και μοιράζονται το ίδιο όραμα με τον Τζορτζ Σόρος. Για την ακρίβεια το είπαν πιο χοντρά, αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση εμείς καταγράφουμε και μεταδίδουμε τα όσα ειπώθηκαν, χωρίς να γνωρίζουμε αν αληθεύουν ή όχι.

Στο ερώτημα λοιπόν "Σε ποιο πολιτικό και επιχειρηματικό κέντρο αναφέρεται ο Πάνος Καμμένος" οι πιο... ψαγμένοι απάντησαν: "Το κέντρο στο οποίο αναφέρεται ο Πάνος Καμμένος είναι ο Τζορτζ Σόρος"

Τροφή για σκέψη...

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή