από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δημοσκόπηση επιχειρηματικού ομίλου αλλάζει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό – Το come back του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018

Μπορεί οι δημοσκόποι της διαπλοκής, απέναντι στους οποίους δικαίως η ελληνική κοινωνία είναι επιφυλακτική εξαιτίας των διαδοχικών λανθασμένων προβλέψεών τους, να παίζουν τα ρέστα τους και να πασχίζουν να δείξουν πως η ΝΔ του Μητσοτάκη αγγίζει την αυτοδυναμία, η αλήθεια είναι, όμως, διαφορετική. 

Και αυτή την πραγματικότητα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στην αλήθεια των πραγμάτων και στις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής έρχεται να επιβεβαιώσει μία μυστική δημοσκόπηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργήθηκε για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου στη χώρα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ωστόσο να διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους σε αυτή, χωρίς να αποκλείεται στο τέλος να γίνει η μεγάλη ανατροπή. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%. Το ΚΚΕ έρχεται τρίτο με ποσοστό της τάξης του 6%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4,8% και το Κίνημα Αλλαγής με 3,9%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες που αναφέρονται στην εν λόγω δημοσκόπηση, λαμβάνουν ποσοστό 1,8% και μένει να δούμε αν θα αποδειχθεί για άλλη μία φορά πως το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι «επτάψυχο». Η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει 1,5%, ενώ το Ποτάμι 0,8%. 

Υπενθυμίζεται, πως τα παραπάνω ποσοστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφορούν στη δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, αντιστοιχούν στην πρόθεση ψήφου και όχι στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Το βέβαιο είναι πως στους επόμενους μήνες θα μπει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή