από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς

Η Ελένη Ράικου

Η Ελένη Ράικου

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018

Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Νοvartis, από το συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορριπτική γνώμη εξέφρασε και η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Καρνέζης από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη το 2009, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους της εισαγγελείς.

 Και αυτό γιατί, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και άλλοι φορείς από τους οποίους έχει ζητηθεί συνδρομή, όπως η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν υποβάλλει η κυρία Ράικου και ο κύριος Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του, εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή