από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η μεγάλη αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα - Ποια μέτρα ανακοινώνει στο υπουργικό Συμβούλιο

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή η κυβέρνηση αφήνει πίσω της το κεφάλαιο "Σκοπιανό" και ξανανοίγει το κεφάλαιο "ανάπτυξη". Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει άμεσα την εφαρφμογή των εξαγγελθέντων από τη ΔΕΘ θετικών μέτρων, τα οποία εκκρεμούν.

Κορωνίδα των μέτρων αυτών είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου για τα οποία αναμένονται ανακοινώσεις εντός των επόμενων ωρών.

Παράλληλα, το προσεχές διάστημα αναμένεται να  κατατεθούν τα νομοσχέδια για τον νέο νόμο προστασίας της πτώτης κατοικίας, που θα έρθει να διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη, για την επιδότηση ενοικίου και για τις 120 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την δρομολογούμενη -και πλήρως αναγκαία- Συνταγματική Αναθεώρηση. 

Την ίδια ώρα, προ των πυλών είναι και η πρώτη έξοδος της χώρας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, με επιτόκιο 3,5%-3,6% και στόχο την άντληση ενός ποσού κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ. Βέβαια, η έξοδος αυτή θα έχει και σημειολογικό χαρακτήρα καθώς θα επισφραγίσει την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή