από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον άνθρωπο που χρηματοδότησε Μαρέβα και Πρώτο Θέμα (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Η Μαρέβα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Μαρέβα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019

Μια από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας η οικογένεια Λασκαρίδη που ανάμεσα σε άλλα είναι και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία φαίνεται ότι συνδέεται επιχειρηματικά με τον κρυφό χορηγό της εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη Zeus Dione αλλά και με τον επίσης κρυφό χρηματοδότη των μετόχων του Πρώτου Θέματος.

Οπως έχει αποκαλύψει το Documento η παναμέζικη offshore Velvet Success συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dione δίνοντας 800.000 ευρώ ενώ φαίνεται να έχει καταθέσει ακόμη 1,8 εκατ ευρώ σε ελβετικό λογαριασμό του Τάσου Καραμήτσου μετόχου της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Στη συνέχεια το ποσό αυτό μεταφέρθηκε από τον Καραμήτσο σε ελληνική τράπεζα για να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας η οποία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Μετά τις αποκαλύψεις η κυβέρνηση ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γνωστοποιήσει ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του αλλά ούτε αυτός ούτε η εφημερίδα Πρώτο θέμα έδωσαν εξηγήσεις.

Από τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το Documentο φαίνεται ότι τρία έμπιστα πρόσωπα της οικογένειας Λασκαρίδη τα οποία εμφανίζονται ως μπροστινοί σε εκατοντάδες offshore αλλά και ελληνικές εταιρείες είναι εμπλεκόμενα στη Velvet Success.

Μάλιστα σε μια επένδυση αυτή της Μεγάλης Βρεταννίας διευκρινίζουν σε επίσημα τραπεζικά έγγραφα ότι διαχειρίζονται χρήματα της οικογένειας Λασκαρίδη.

Αναπάντητα ερωτήματα

Τα νέα στοιχεία δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

Γιατί ο χρηματοδότης αποφασίζει να ενισχύσει την εταιρεία της κ Μητσοτάκη τα οικονομικά στοιχεία της οποίας δεν είναι καθόλου καλά και μάλιστα ανώνυμα;

Γιατί και οι δύο πλευρές συντηρούν την ανωνυμία σε αντίθεση με όσα απαιτεί η διαφάνεια για τα πολιτικά πρόσωπα;

Την απαίτηση δημοσιοποίησης και ελέγχου των συναλλαγών της Μαρέβας Μητσοτάκη εντοπίζει και το ελληνικό δικαστήριο στο οποίο κατέφυγε η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ εναντίον του Documento που έκανε τις αποκαλύψεις.

Γιατί επιχειρηματίας να επενδύσει με τρόπο που δημιουργεί υποψίες περί ανταπόδοσης της χάρης που κάνει σε πολιτικό πρόσωπο;

Γιατί επιπλέον χρηματοδότησε τον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Τ. Καραμήτσο με τόσο μεγάλο ποσό και μέσω offshore εταιρείας;

Η έμμεση όπως φαίνεται πιθανή συμμετοχή της οικογένειας Λασκαρίδη με αυτό τον τρόπο στο Πρώτο θέμα είναι αυτονόητο ότι δεν σχετίζεται με προσμονή απόδοσης της επένδυσης αφού η εφημερίδα έχει δανεισμό 33 εκατ ευρώ και για να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες λειτουργίας της απαιτείται να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 10 εκατ ευρώ.

Τις απαντήσεις οφείλει πλέον να δώσει και η πλευρά των επιχειρηματιών εκτός από τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τον Τάσο Καραμήτσο που είναι υποχρεωμένοι θεσμικά να πουν την αλήθεια.

dailythess

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή