από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» βάζει μπουρλότο στη ΝΔ - Πολύ χαμηλά το κόμμα του Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Σάββατο, 06 Απρίλιος 2019

Κάτω από 30% είναι το ποσοστό της Νέα Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που ως γνωστόν είναι υπέρμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 29,4%, έναντι 18,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια προβάλλεται το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως των 10,8 ποσοστιαίων μονάδων για τις ευρωεκλογές, ενώ η ουσία της δημοσκόπησης είναι ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, στα επίπεδα των εκλογών του 2015 επί αρχηγίας Μεϊμαράκη που θεωρήθηκε αποτυχημένος.

Η ΝΔ επί Μητσοτάκη και πάρα την φθορά της εξουσίας που έχει υποστεί το κυνερνών κόμμα δεν μπορεί να ανακάμψει με τίποτα και μένει σε εξαιρετικά χαμηλές πτήσεις, προδιαγράφοντας και το μέλλον του Κυριάκου αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις ακόμη και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης.

Στα της δημοσκόπησης τώρα, στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, «Δεν θα ψηφίσω» απαντά το 4,8% και «Αλλο κόμμα» το 3,5%. Αναποφάσιστοι είναι το 17,7%.

Στην ίδια έρευνα, που θα δημοσιευθεί αναλυτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες και τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής.

tribune.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή