από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δεν ξέρω αν ήταν εντολή του Μαρινάκη...» - Σοβαρή καταγγελία Καμμένου για τις δημοσκοπήσεις LIVE στον ΣΚΑΪ

Ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος

Κυριακή, 19 Μάιος 2019

Καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούν οι δημοσκοπικές εταιρείες έκανε στα «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ο πρώην υπουργός Αμύνης, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τους δημοσκόπους ότι είναι απατεώνες και μίλησε για τις πρακτικές που χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν αποτελέσματα ερευνών.

Οπως είπε: «Έχω ένα χόμπι. Είμαι καλός ψαράς. Εμείς οι ΑΝΕΛ απλώσαμε δίχτυα. Και θέλω να μας παρακολουθήσει ο κόσμος για να καταλάβει πόσο απατεώνες είναι οι δημοσκόποι. Είναι απατεώνες. Αναλαμβάνω την ευθύνη, να μου κάνουν μήνυση. Είναι απατεώνες. Όχι άπαντες αλλά πάντως αυτοί που παραποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών και χρησιμοποιούν μεθόδους που θα εξηγήσω. Οι κάποιοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους είναι δυστυχώς οι περισσότεροι. 

Θα σας πω δε σήμερα τι πιάσαμε. Επειδή βλέπαμε πάντα αυτό το φαινόμενα, δεν τους πληρώνουμε, μας βγάζανε 0,5%, 1%, 1,5% και παίρναμε 4%, 3,7% και 3,8%. Ήταν αυτοί που έβγαλαν τον Σημίτη καταλληλότερο πρωθυπουργό. Είναι αυτοί που στο δημοψήφισμα έλεγαν το Ναι – Όχι και το Όχι – Ναι. 

385 συνεργάτες μου κάναμε μία ομάδα η οποία πήρε οδηγίες από μια εταιρεία ερευνών του εξωτερικού για να πέσουμε πάνω σε μία δημοσκόπηση και να δούμε πράγματι πόση είναι η παραποίηση από τις δημοσκοπικές εταιρείες των δειγμάτων που παρουσιάζουν στις εφημερίδες. Είναι μία εταιρεία συμβούλων που μας υπέδειξε τον τρόπο που θα απαντάμε στα ερωτηματολόγια και θα μπορέσουμε να βάλουμε δείγματα ηλικιών που θα μπορεί να πέσει πάνω στη δημοσκόπηση. Και που πετύχανε. Πήρανε τηλέφωνο, εγώ θα πω και το όνομα, και είναι και στη διάθεση του εισαγγελέα και της εταιρείας και ο αριθμός τηλεφώνου. 

Πέσανε πάνω στον Γιώργο Κούσουλα, στο διευθυντή του Γραφείου Τύπου μου. Η εταιρεία – θα την πω γιατί αναλαμβάνω και την ευθύνη – λέγεται Metron Analysis, έχει σήμερα στο BHMA τη μέτρηση. Απαντά ο Γιώργος ο Κούσουλας στην ερώτηση αν είναι δημοσιογράφος ή εργάζεται σε κόμμα «όχι». Πόσο χρονών είστε; 45. Τον ρωτάνε για τη μέτρηση τι ψηφίζεις. Ανεξάρτητοι Έλληνες, απάντησε. Ο ένας Ανεξάρτητοι Έλληνες, 45 χρονών, άνδρας στη συγκεκριμένη περιοχή. Σήμερα στη μέτρηση του κ. Φαναρά στη Metron Analysis στο δείγμα ανδρών αυτής της ηλικίας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 0 ψήφους! 

Η ημερομηνία διεξαγωγής της έρευνας είναι στις ημέρες που τον πήραν τηλέφωνο. Έχω τον αριθμό τηλεφώνου του. Έχουμε τον αριθμό τηλεφώνου του ανθρώπου που πήρανε. Έχουμε τον άνθρωπο εδώ. Είναι ένας άνθρωπος που του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Και το καταθέτει επώνυμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εδώ έχουμε στημένες δημοσκοπήσεις. Δεν ξέρω αν ήταν εντολή του κ. Μαρινάκη στο ΒΗΜΑ να το κάνει αυτό προς την εταιρεία».

«Καταγγέλλω ότι εδώ πρόκειται για στημένες δημοσκοπήσεις οι οποίες περισσότερο λόγο έχουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη παρά να δείξουν τη συγκεκριμένη τάση. Και αυτό το λέω διότι πολλοί πολίτες επηρεάζονται», συμπλήρωσε.

«Αυτό που λέω σε αυτή την παρέμβαση μου προς τους πολίτες είναι ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ...

nonews-news.blogpost.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή