από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Σε περίπτωση μικρής διαφοράς, θα...» - Πυρηνική «βόμβα» Μεϊμαράκη για την τύχη του Μητσοτάκη μετά τις ευρωεκλογές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ΑΝΤ1

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ΑΝΤ1

Δευτέρα, 20 Μάιος 2019

«H εσωτερική κατάσταση επηρεάζει την ψήφο για την Ευρωβουλή» εκτίμησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως το μήνυμα που θα δώσουν οι πολίτες θα είναι «σύνθετο».

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη (ΑΝΤ1), τόνισε πως οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι ένας συνδυασμός της εσωτερικής πολιτικής με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και δεν έκρυψε την ανησυχία του «για την Ευρώπη, που μπαίνει σε περίοδο ταραχής, με το Brexit, το μεταναστευτικό».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι, «οι χώρες του νότου πρέπει να πλησιάσουν τις ανεπτυγμένες, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και αναφερόμενος στην οικονομία της χώρας μας είπε πως «πλέον να μπούμε σε μία πορεία που θα μας οδηγήσει στην κανονικότητα».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε ότι η αποχή του ήταν «συνειδητή επιλογή», εξηγώντας ότι ολοκλήρωσε «έναν μεγάλο κοινοβουλευτικό ρόλο τον Ιανουάριο του 2016» και απέκτησε στη συνέχεια έναν «συμβουλευτικό ρόλο».

Όσον αφορά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με σταυρό, είπε πως «η παρουσία ενός πρώην προέδρου κόμματος δείχνει τη σοβαρότητα του κόμματος στις ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν, τη θέση του οποίου διεκδικεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος , Μάνφρεντ Βέμπερ, απάντησε πως «ο Βέμπερ είναι απόφαση συνεδρίου» και διευκρίνισε πως «έχει δύο θετικά: ότι θα συζητήσει τα πλεονάσματα και ότι συζητά για ευρωστρατό». Ειδικότερα για το δεύτερο εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πρέπει να γίνει και να προστατευτούν τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση που λαμβάνει χώρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Ν.Δ., είπε πως «έχει  παγιωθεί η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ενδιαφέρει ο ίδιος ο πολιτικός λόγος, για να πείσει τους αναποφάσιστους», εκτιμώντας πως «τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει να συσπειρώσει αυτούς που τον είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις για την πιθανή διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, είπε πως μάχεται πιστεύοντας ότι «είναι ώρα πολιτικής αλλαγή» και «την ώρα της μάχης δεν μπορείς να κάνει προβλέψεις».

Τόνισε πάντως πως, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, θα πυροδοτήσει μεγάλες πολιτικές αλλαγές. «Αν οι πολίτες μιλήσουν και δώσουν μεγάλη διαφορά, τότε η κυβέρνηση δεν στέκει», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τέλος το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστά στα αποτελέσματα και αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως «θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα» βάζοντας και ένα μεγάλο αν «σε περίπτωση μικρής διαφοράς, θα πράξουμε αναλόγως»...

efsyn.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή