από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Πολιτικό Κωσταλέξι από τη ΝΔ για τον Νίκα - Σε ρόλο κασκαντέρ ο Σαμαράς

Μητσοτάκης και Νίκας

Μητσοτάκης και Νίκας

Αφαντος ο Μητσοτάκης από προεκλογικές συγκεντρώσεις του Νίκα
Τετάρτη, 22 Μάιος 2019

Πολιτικό Κωσταλέξι για τον υποψήφιο της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα έχει επιβάλλει το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ τις τελευταίες μέρες πριν την κάλπη. 

Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον οποίο αποφάσισαν στην Πειραιώς να διεκδικήσουν μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδας αποδείχθηκε στη πορεία…κουτσό άλογο. 

Κι αυτό για μια σειρά από λόγους. Με κυρίαρχο τον αλήστου μνήμης χειρισμό του σοβαρού θέματος που προέκυψε στον Σαιτοπόλεμο της Καλαμάτας ο οποίος στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου (του καμεραμάν Κώστα Θεοδωρακάκη). Τότε ήταν που αναδείχθηκε το θέμα της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής ( βλέπε Νίκα) για την τέλεση του συγκεκριμένου εθίμου σε κεντρική πλατεία κι όχι στο στάδιο που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά και εκκρεμεί δίκη (έχει ήδη πάρει δύο αναβολές)  για τους υπεύθυνους, εκ των οποίων είναι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Στις δηλώσεις του οι προσαχθέντες έκαναν λόγο και για κλήση του δημάρχου Νίκα στο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση. 

Τότε ήταν που ο δήμαρχος-λαχείο βγήκε και μίλησε αρχικά για το DNA των Μεσσήνιων, το οποίο ο ίδιος αποκωδικοποίησε και είδε ότι γράφει πάνω του τον σαϊτοπόλεμο. Για τη μη κατάργηση του εθίμου επειδή θα ξεσηκωθούν οι Μεσσήνιοι (σε μια ελεύθερη ερμηνεία τοπικής εξέγερσης). Για δημοσιογράφους που διαστρεβλώνουν τα λόγια του, για πολιτικό μπούλινγκ που δεχόταν και άλλα ακατάληπτα. Κι όλα αυτά ενώ δεν είχε προλάβει να ταφεί ο νεκρός.

Όταν έπεσε γραμμή από τη ΝΔ να συγκρατήσει τις επιστημονικές του προσεγγίσεις περί γενετικής ταυτότητας των συμπολιτών του και βλέποντας ότι έτσι όπως το πάει χάνει ψήφους και μέσα στην έδρα του, την Καλαμάτα , όλοι κατάλαβαν στη ΝΔ ότι το κακό είχε γίνει. Η επιλογή Νίκα ήταν η χειρότερη και εκτίμησαν ότι θα κάνει κακό στον Μητσοτάκη η ταύτιση μαζί του στην Πελοπόννησο. 

Στη πορεία αποκαλύφθηκε ότι ο φωστήρας που είχε αναλάβει να οργανώσει το ψηφοδέλτιο Νίκα στην Πελοπόννησο συμπεριέλαβε για την ΠΕ Κορίνθου και τον Τάσο Γκιολή, τον γιατρό που έγραφε συνταγές ακόμα και σε πεθαμένους και τις εκτελούσε στο φαρμακείο της γυναίκας του, χρεώνοντας τον ΟΓΑ μεγάλα ποσά. Για την υπόθεση αυτή ο Γκιολής και η φαρμακοποιός - γυναίκα του είχαν φάει καμπάνα από το δικαστήριο για την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων και πλαστογραφίας. 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Παναγιώτης Νίκας έφερε ακόμα μια φορά το επιτελείο της ΝΔ σε κρίση. Ήταν όταν έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα, από το δημαρχείο όπου και δέχθηκε τον ευρωβουλευτή του κόμματος Ξηραδάκη για να του κάνει υποδείξεις για διάφορα θέματα ιδεολογικής συνοχής της ΝΔ αλλά και να επιδοθεί σε ένα παραλήρημα εναντίον των συμπολιτών του με τοποθετήσεις περί ευρωπαϊκής προοπτικής του τύπου : «πρέπει να πούμε στον κόσμο τι έγινε με τις επιδοτήσεις, αυτό το τεράστιο…πανηγύρι, αφού χάσαμε ευκαιρίες και η γεωργία πεθαίνει. Εδώ (σ.σ. Μεσσηνία) είχαμε κέντρα με Ρωσίδες και Ουκρανές που τρώγανε τις επιδοτήσεις, διέλυαν σπίτια, παντρεύονταν μεγάλους ανθρώπους…». Έτοιμος για εκπομπή της Τατιάνας. 

Επίσης έθεσε στον έκπληκτο Ξηραδάκη και πρόβλημα στην ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ λέγοντας «…είπε ο Μητσοτάκης να λειτουργούν όλα τα μεγάλα εργοστάσια 7 μέρες την εβδομάδα και χάλασε ο κόσμος…αλλά φοβάμαι πως και η ΝΔ έχει πολλούς κομμουνιστές…»

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε Παρατράγουδο (συντοπίτισσά του η Αννίτα Πάνια) και μόλις τα μαντάτα για τις… ρουκέτες που αμόλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης φτάσανε στην Πειραιώς κανείς δεν γέλασε. Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τους συμβούλους του να συστήσουν (sic) στον Νίκα αφωνία μπας και σωθεί η παρτίδα την τελευταία εβδομάδα των περιφερειακών εκλογών. 

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι από τον σαιτοπόλεμο και μετά (με την τραγική κατάληξη) ο Μητσοτάκης δεν επισκέφθηκε καμία περιοχή της Πελοποννήσου, μη θέλοντας να φωτογραφηθεί δίπλα στον Νίκα. 

Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να εμφανιστεί στο πλευρό του Νίκα εκ νέου, γνωρίζοντας ότι το πλάνο ‘’καίει’’ και τον ίδιο. Κεντρική ομιλία για τις εκλογές στην Πελοπόννησο, σε ρόλο κασκαντέρ, θα κάνει αυτή την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς. 

Μάλιστα από την πρόσκληση του Σαμαρά λείπει και από εκεί το όνομα του Νίκα, ο οποίος θα κάνει χαιρετισμό στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και θα αποφύγει δική του πολιτική ομιλία, αφήνοντας έξω από την προεκλογική διαδικασία έναν ολόκληρο νομό.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή