από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Απίστευτο: Με τα λεφτά του Σώρρα θέλει να σώσει την Πελοπόννησο ο υποψήφιος της ΝΔ Παναγιώτης Νίκας; (ΦΩΤΟ)

Ο Νίκας με τον Μητσοτάκη

Ο Νίκας με τον Μητσοτάκη

Πέμπτη, 30 Μάιος 2019

Με δελτίο Τύπου αναρτημένο στο site του Δήμου Καλαμάτας, πριν λίγα χρόνια, ο δήμαρχος Νίκας και σημερινός υποψήφιος με τη ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωνε έτοιμος να «συμμετάσχει σε επιστημονική συζήτηση με νομικούς και οικονομολόγους της ομάδας του κ.Σώρρα». 

Με θέμα; 

Τις χρηματοδοτικές προτάσεις του Σώρρα για την Καλαμάτα. Δηλαδή από τα 600 δις που θα έσωζαν την ελληνική οικονομία ο Σώρρας θα έδινε στον Νίκα λίγα ψωροεκατομμύρια για να λύσει όλα τα προβλήματα των Καλαματιανών. 

Άγνωστο αν ο Νίκας τότε είχε πειστεί 100% από τον Σώρρα και είχε αφήσει απλήρωτες τις οφειλές του στην Εφορία  ή αν ο καταδικασμένος σήμερα Σώρρας του είχε δώσει το γνωστό πρότυπο εξώδικο το οποίο προμήθευε η οργάνωση Σώρρα (έναντι αμοιβής φυσικά) για την εφορία προκειμένου να γίνει συμψηφισμός των χρεών με τα υποτιθέμενα χρήματα που είχαν κατατεθεί υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Στην επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο του Δήμου Καλαμάτας ο Νίκας και οι συνεργάτες του ενημέρωναν τους επισκέπτες-δημότες της πόλης.  

«Συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με αντικείμενο τη χρηματοδοτικές προτάσεις του Αρτέμη Σώρρα, μεταξύ εκπροσώπων του και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου. Υπήρξε διάλογος μιας ώρας με συγκεκριμένες ερωτήσεις και απαντήσεις. Ο Δήμαρχος, κλείνοντας, τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να καθοδηγούμε σωστά τον κόσμο και αυτή είναι υποχρέωση όλων των φορέων. Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικές Υπηρεσίες έχουν υποχρέωση να τηρούν τους νόμους της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας μας. Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου και η Υπηρεσία Οικονομικών θα . Είναι προφανές ότι ο Δήμος υπερθεματίζει για την οικονομική πρόταση και μελετητικά είναι έτοιμος για έργα εκατομμυρίων ευρώ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση τήρησης του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Δήμου». 

Κι επειδή σε απλά…καλαματιανά scripta manent  απόδειξη η φωτό που θα δείτε παρακάτω από την ανάρτηση της βαρυσήμαντης ανακοίνωσης.

Αλήθεια τώρα. 

Στη ΝΔ περιμένουν να πάρουν τον Β’ γύρο των Περιφερειακών με τον Νίκα; Να κερδίσουν τον Τατούλη που έτσι κι αλλιώς προηγήθηκε στον πρώτο γύρο και χωρίς κομματική υποστήριξη και να περάσουν μπροστά με τον υποψήφιο που κάποτε έβλεπε τον Σώρρα σοβαρό συνομιλητή και χρηματοδότη;

Ηδη από την Πειραιώς ετοιμάζουν ταξίδι στην Πελοπόννησο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αγκαζέ με τον Σαμαρά για τη στήριξη Νίκα και τη συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου. 

Ο Σώρρας ειδοποίησε ότι δεν θα πάει. Δεν μπορεί. Είναι φυλακή.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή