από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Όλγα Γεροβασίλη: Απέτυχε το σχέδιο για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη

Σάββατο, 08 Ιούνιος 2019

«Το ζήτημα της ασφάλειας είναι υψηλής προτεραιότητας για εμάς και προσπαθούμε να δόσουμε αποτελεσματικά αυτή τη μάχη», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντεςυξη της χτες το βράδυ στον Alpha, σε αντιπαράθεση με τον τομεάρχη 'Αμυνας της ΝΔ Βασιλη Κικίλια, ενώ δεν παρέληψε να σχολιάσει και την δημοσκόπιση για τις ερχόμενες εκλογές που είχε το κανάλι.

Για το θέμα των Εξαρχείων η Υπουργός ανέφερε οτι στο περελθόν αντιμετωπίστηκερ διαχρονικά πλημελώς, ενώ μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πέντε επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην περιοχή για ναρκωτικά, οι τρεις εκ των οποίων μέσα στην πλατεία, ενώ πραγματοππιήθηκαν και πέντε εκκενώσεις κτιρίων υπο κατάληψη.

Ο κ. Κικίλιας έκανε ωστόσο λόγο για «αίσθημα γενικευμένης ασφάλειας των πολιτών» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχασε μια δωραιά περιπολικών που είχε έτοιμη η προηγουμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ δεν αξιοποίησε το επικοινωνιακό σύστημα. Συμπλήρωσε οτι ο ίδιος όταν ήταν υπουργός ήταν συνεχώς στο δρόμο και οτι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του προέδρου του κόμματος κ. Μητσοτάκη, με την αγορά νέων περιπολικών, 1.500 προσλήψεις στην Αστυνομία και οργανωμένο σχέδιο.

Σε απάντηση η Όλγα Γεροβασιλη είπε ότι έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία προμήθειας 1.700 αυτοκινήτων για την ΕΛ.ΑΣ, καθώς και μηχανών, VAN και άλλου υλικού, ενώ το πρόβλημα θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Για το σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ που ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η υπουργός είπε οτι επι ημερών της προηγούμνης κυβέρνησης υπογράφηκε μια σύμβαση με «εταιρεία μαϊμού» και τώρα, «προσπαθούμε να σώσουμε ότι καταφέρουμε».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπισης, που δίνουν 10,5 μονάδες προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη είπε οτι γίνεται σε μια στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει η εκλογική περίοδος και αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία διότι δείχνει μεταστροφές που συνέβησαν σε πολύ λίγες μέρες μετά τις ευροεκλογές και τόνισε:

«Απο τις μεταστροφές διαβλέπω την αύξηση της συσπέιρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και την τάση ανόδου των ποσοστών του. Και τη ΝΔ βεβαίως να διατηρεί το προβάδισμα και με την δυνατότητα ακόμα της αυτοδυναμίας. Ταυτόχρονα δείχνει οτι η μεςγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ανέφερε οτι η εικόνα μεταβάλεται όταν εκδηλωθούν οι θέσεις των κομμάτων και κατέληξε: «Απέτυχε το σχέδιο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναδεικνύεται ως ισχυρός πόλος του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα».

Ο κ. Κικίλιας απο την πλευρά του είπε:

«Με μετριοπάθεια και φειδώ θα συνεχίσουμε να μιλάμε οριζόντια στην ελληνική κοινωνία για τη μείωση της φορολογίας, την ασφάλεια, τις νέες δουλειές & ένα νέο πατριωτισμό στα εθνικά θέματα».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή