από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δεν ενδιαφέρονται οι γυναίκες για την πολιτική» - Απίστευτες δηλώσεις Μητσοτάκη στο BBC - Η οργισμένη απάντηση της δημοσιογράφου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δημοσιογράφο του BBC

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δημοσιογράφο του BBC

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019

«Θέλω να μπορέσω να κάνω περισσότερα σε ζητήματα πολιτικής εκπροσώπησης (και των δύο φύλων)», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC μετά από μεγάλη πίεση ώστε να δώσει μία πειστική εξήγηση για τις λίγες γυναίκες που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του.

Από εκεί και πέρα, ο Μητσοτάκης προχώρησε σε απίστευτες δηλώσεις που σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις, εντός και εκτός συνόρων: «Δυστυχώς δεν έχουμε τόσες πολλές γυναίκες που ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική», είπε τονίζοντας πως υπήρχε ποσόστωση 40% για τη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, αλλά «αν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου, δεν είναι 40% η εκπροσώπηση των γυναικών».

Στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είπε κλείνοντας: «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες να το κάνουν»

«Μιλάτε σοβαρά;» του απαντά η δημοσιογράφος η οποία πρόσθεσε «Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή