από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Μητσοτάκης κατονόμασε τη «Βόρεια Μακεδονία» για πρώτη φορά και τάσσεται υπέρ της ένταξής της στην ΕΕ

Ο Κυριάκος

Ο Κυριάκος

Μάλιστα τάσσεται υπέρ της ενταξιακής της προοπτικής στην ΕΕ...
Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019

Το όνομα Βόρεια Μακεδονία χρησιμοποίησε για πρώτη φόρα σε συνέντευξη του, στην ιστοσελίδα "Politico”, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως τάσσεται υπέρ της ενταξιακής της προοπτικής στην ΕΕ.

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η Βόρεια Μακεδονία συμμορφώνεται με τους όρους της Συμφωνίας (με την Αθήνα)» ανέφερε. Ο πρωθυπουργός απέφευγε, μέχρι σήμερα, να την αποκαλέσει με το συνταγματικό της όνομα, προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τους “νέους μακεδονομάχους” που τον στήριξαν στις εκλογές.

Φρόντισε να δυσφημίσει τη χώρα λέγοντας: «Θέλω να συστήσω την Ελλάδα ως μία χώρα που αφήνει πίσω της την κρίση, που συμμετέχει ενεργά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -η οποία κοιτά προς τα εμπρός- και μία χώρα που θα αναπτύσσεται όπως πιστεύουμε με ρυθμούς πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία χώρα που προσελκύει επενδύσεις» ενώ συνέχισε «στο πρόσφατο παρελθόν, οποτεδήποτε η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων συνήθως δεν ήταν για καλό. Η ελπίδα είναι πως έχουμε αφήσει αυτές τις ημέρες πίσω μας. Πιστεύω πως είναι σημαντικό για την Ευρώπη, συνολικά, να αναγνωρίσει πως ένα μετριοπαθές κεντροδεξιό κόμμα κατάφερε να νικήσει τον λαϊκισμό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβαθμίζοντας τις θυσίες του Ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, επέμεινε ότι «αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό, η νίκη μας είναι νίκη για την δημοκρατία στην Ευρώπη...πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επαναφέρουμε την ανάπτυξη και να διασφαλίσουμε πως βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο που έχει κρατήσει πίσω την χώρα μου επί μία και πλέον δεκαετία». Μπορεί να συστήνει τον εαυτό του στο διεθνές κοινό ως τον αρχηγό μία δημοκρατική νίκης, ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας που παρουσιάζει στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός δεν είναι η καλύτερη: είναι η εικόνα μίας χώρας που βρισκόταν στον αστερισμό του λαϊκισμού επί πολλά χρόνια και που τώρα θα επανέλθει στην ανάπτυξη. 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή