από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογούνται σήμερα Παππάς και Μπούκουρας

Ναζιστική οργάνωση

Ναζιστική οργάνωση

Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019

Οι τελευταίοι πρώην βουλευτές πριν από τον Λαγό και τον Μιχαλολιάκο απολογούνται σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τους Χρήστο Παππά και Ευστάθιο Μπούκουρα, αμφότεροι κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Χρήστος Παππάς, ιδρυτικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης και συνοδοιπόρος του Μιχαλολιάκου ήδη από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου με τον οποίο διατηρεί μακρά οικογενειακή φιλία. Ο Παππάς ήταν από το 2012 ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Σήμερα εξακολουθεί να είναι στη Χρυσή Αυγή, όντας μέλος του ανώτατου οργάνου (Πολιτικού Συμβουλίου). Ο Παππάς είναι σκληρός εθνικοσοσιαλιστής: ο σκληρός δίσκος του είναι ένα μνημείο χιτλερικής μονομανίας, με βίντεο όπου εκπαιδεύει ανήλικα παιδιά στο “Χάιλ Χίτλερ”, εθνικοσοσιαλιστική αλληλογραφία εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, κλπ.

Στο σπίτι του Παππά βρέθηκε το έγγραφο με τίτλο “Εσωτερικός Κώδικας – Κύκλος της Χρυσής Αυγής” που έχει την ίδια σφραγίδα με το Καταστατικό που προσκόμισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς. Επίσης, στην οικία του βρέθηκε ο όρκος του εθνικοσοσιαλιστή, έγγραφο που αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

Ο Μπούκουρας διατέλεσε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο. Αν και υποστηρίζει ότι δεν εντάχθηκε ποτέ ως μέλος στη Χρυσή Αυγή και η επαφή του ξεκινάει από το 2012, σε συνεντεύξεις του έχει περιγράψει ότι παρακολουθούσε την οργάνωση από το 2003, εντάχτηκε το 2009, συμμετείχε “στη μάχη του Αγίου Παντελεήμονα” .

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της διαδικασίας στον λογαριασμό του GoldenDawnWatch.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή