από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Φοβούνται μήπως αρχίσει να κελαηδάει - Στο Μαξίμου τρέμουν το ενδεχόμενο διαρροής των απόρρητων εγγράφων του FBI

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019

Ασπίδα προστασίας στον Κωνσταντίνο Φρουζή διαμορφώνει μεθοδικά η κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να αποφευχθούν παρατράγουδα από την κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της NOVARTIS.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας kontranews.gr, στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε με την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή.

Τα δύο αυτά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προετοιμασμένα να βομβαρδίσουν με συγκεκριμένες ερωτήσεις τον Κ. Φρουζή και να τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

Για να τον προστατεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία και να αποτρέψει το ενδεχόμενο να αρχίσει να κελαηδάει, εξαίρεσε παράνομα τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόσχημα ότι οι μάρτυρες δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες της προανακριτικής.

Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας αφού προειδοποίησε τον πρόεδρο της Βουλής για τις συνέπειες που θα προκαλέσει το κοινοβουλευτικό αυτό πραξικόπημα αρνήθηκε να αποσύρει τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να δώσει αύριο μάχη στην προανακριτική προκειμένου να ακυρώσει την παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση της NOVARTIS γυρίζει μπούμερανγκ.

Τα σενάρια περί σκευωρίας που αναπαρήγαγαν τα φερέφωνα της κυβέρνησης δεν αντέχουν στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Ειδικά μετά την αποκάλυψη του απορρήτου εγγράφου που διαβίβασαν οι εισαγγελείς που χειρίζονται το σκάνδαλο NOVARTIS στον Άρειο Πάγο που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η KONTRA NEWS, στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Σε συνδυασμό με το αποκαλυπτικό περιεχόμενο του εξώδικου που έστειλε η Ελένη Τουλουπάκη σε εφημερίδα που αναπαρήγαγε την προπαγάνδα της ΝΔ περί σκευωρίας στο Μαξίμου, άρχισαν να τρέμουν γιατί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση στοιχείων που προέρχονται από ξένες αρχές.

Στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα χέρια των εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση NOVARTIS βρίσκεται καυτό υλικό που διαβιβάστηκε από το FBI το οποίο ενοχοποιεί πολιτικά πρόσωπα.

Μπορεί το υλικό αυτό να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εισαγγελείς γιατί απαγορεύεται από την αμερικανική δικαιοσύνη αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής στοιχείων τα οποία είναι σε γνώση πολλών παραγόντων της Δικαιοσύνης.

Η διαρροή των καυτών στοιχείων του FBI μπορεί να μην έχει ποινικές συνέπειες για κάποια πολιτικά πρόσωπα αλλά θα προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στη δημόσια ζωή.

Γιατί θα αποδεχθεί περίτρανα ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι γλίτωσαν την παραπομπή επειδή οι εισαγγελείς δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του υλικού, το οποίο είχαν στην κατοχή τους από ξένες αρχές.

Το σκάνδαλο της NOVARTIS θα στοιχειώνει για πολλά ακόμα χρόνια τη δημόσια ζωή όσο και αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να μπλοκάρει τη δικαστική διερεύνηση.

Καίνε τους προστατευόμενους μάρτυρες

Η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί τώρα να κάψει και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στην κατεύθυνση αυτή και με πρόσχημα ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές βουλευτής της ΝΔ, ζητούν την άρση του καθεστώτος προστασίας.

Μάλιστα ο Θ. Πλεύρης σε δηλώσεις του χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν να καταθέσουν στην προανακριτική αφού προηγουμένως αρθεί το καθεστώς προστασίας.

Για να πάψουν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες θα πρέπει να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος ή η προκαταρκτική επιτροπή.

Υπέρ της άρσης του καθεστώτος προστασίας τάχθηκαν επίσης οι Ευάγγελος Βενιζέλος και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή