από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οργή σε όλη την Ελλάδα: Η Βούλτεψη θέλει διαγραφή του σκανδάλου με τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Οργή σε όλη την Ελλάδα: Η Βούλτεψη θέλει διαγραφή του σκανδάλου με τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019

Να διαγράψει το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ επιχείρησε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, προκαλώντας αντιδράσεις με τοποθέτησή της στη Βουλή.

Η κα. Βούλτεψη ομολόγησε ότι η άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης κατά τραπεζιτών γίνεται προκειμένου να παύσει η «ομηρία» τους, εμφανιζόμενη σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η επίμαχη ρύθμιση θα λειτουργήσει προς όφελος των δανειοληπτών.

«Αφήστε τα παραμύθια και τις εξυπνάδες, επί πέντε χρόνια δεν έχει βρεθεί τίποτα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση, ταλαιπωρούνται συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι υπάλληλοι τραπεζών» είπε η Σοφία Βούλτεψη, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει σκευωρίες και ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για πολιτικούς.

Όπως είχε καταγγείλει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), με τη ρύθμιση για την ασυλία στους τραπεζίτες «ελλοχεύει ο κίνδυνος συγκάλυψης εκατοντάδων παράνομων πράξεων, μόνο και μόνο για να ευνοηθούν τα 100 τραπεζικά στελέχη, που ελέγχονται αυτή τη στιγμή για τα δάνεια των κομμάτων σας».

Σημειωτέον ότι επί του συγκεκριμένου ζητήματος τοποθετήθηκε και η Χαρίκλεια Απαλαγάκη από την Ένωση Τραπεζών, η οποία, ερωτηθείσα για το πόρισμα της σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε: «Ας μην κάνουμε τώρα και τόσο θέμα για το πόρισμα της Βουλής. Το σέβομαι, φυσικά, το πόρισμα της Βουλής, αλλά είναι 1,8 δισ. και τα οφειλόμενα είναι 80. Είναι λίγο παραπάνω, πιο πολύ, νομίζω, οικονομικά μάς συμφέρει να το δούμε διαφορετικά».

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή