από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Γιάννης Ραγκούσης: «Τον Φρουζή προστατεύουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019

«Δεν είναι τυχαίο ότι κλήθηκε πρώτος-πρώτος ως μάρτυρας ο ήδη διωκόμενος και κατά την Δικαιοσύνη μεγάλος πρωταγωνιστής του σκανδάλου της Novartis ο Κ. Φρουζής, αυτόν προστατεύει η μεθόδευση περί σκευωρίας που έστησαν ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ, όχι απλώς τα στελέχη τους, υπουργούς και βουλευτές, που αναφέρονται στη δικογραφία», τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο και χαρακτήρισε «Ακραία» τη «σιωπηρή απαγόρευση» του προέδρου της Βουλής για να γίνουν δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής από τον δικηγόρο του κ. Παπαγγελόπουλου, «όλο αυτό είναι σχέδιο καθοδηγημένο από το προφανές κέντρο … με βασικό στόχο την εδραίωση της θεωρίας περί δήθεν σκευωρίας, που απαλλάσσει και κάθε έναν από τους πολιτικούς που μπορεί να ενέχονται στην υπόθεση».

«Σε εμάς ήταν προφανές από την αρχή ότι στοχεύουν εκεί», είπε ο κ. Ραγκούσης για την νέα αναβολή της κατάθεσης του κ. Φρουζή στην επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και το σκάνδαλο της Novartis, «γι’ αυτό και είχαν φροντίσει, μέσω αυτού του τεχνάσματος είχαν κινήσει τις διαδικασίες εξαίρεσης» των Π. Πολάκη και Δ. Παπαγγελόπουλου.

«Είναι πολύ σοβαρό θέμα γι’ αυτούς η εξέταση Φρουζή … έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά … προσδοκούσαν ότι εμείς θα αποχωρούσαμε», προσέθεσε, «όλος ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να πάει η προκαταρκτική “στα μουλωχτά”, να παραπέμψουν τον κ. Παπαγγελόπουλο … για να έχουν να λένε περί σκευωρίας».

«Το να έρχεται η πλειοψηφία και να καλεί πρώτο μάρτυρα τον Φρουζή σε επιτροπή που υποτίθεται ότι εξετάζει ενδεχόμενο να έχει στηθεί σκευωρία δεν είναι τυχαίο, θα φανεί … η ΝΔ κατασκεύασε όλη αυτή την θεωρία περί σκευωρίας όχι μόνο επειδή προστατεύει μόνο τα στελέχη της, υπουργούς και βουλευτές, που είχαν αναφερθεί τα ονόματά τους στην δικογραφία. Προστατεύει και τον ίδιο τον κ. Φρουζή, αν υπάρχει σκευωρία, ο Φρουζής τελικά θα κηρυχθεί αθώος», όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο αρχικός τους σχεδιασμός ήταν να πάει όσο το δυνατόν πιο ήσυχα, δεν είναι στο σχεδιασμό της ΝΔ οι συνεδριάσεις της επιτροπής να γίνονται πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα», επανέλαβε ο κ. Ραγκούσης, αλλά «έτσι είναι αυτά, όταν κανείς δοκιμάζει αυτές τις πρωτοφανείς αντικοινοβουλευτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, μετά πληρώνει και το κόστος -γιατί όλα αυτά που έχουν κάνει είναι πρωτοφανή και απαράδεκτα».

Χαρακτήρισε επίσης «ακραία» την «σιωπηρή απαγόρευση» του προέδρου της Βουλής για να γίνουν δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής από τον δικηγόρο του κ. Παπαγγελόπουλου, «όλο αυτό είναι σχέδιο καθοδηγημένο από το προφανές κέντρο … με βασικό στόχο την εδραίωση της θεωρίας περί δήθεν σκευωρίας, που απαλλάσσει και κάθε έναν από τους πολιτικούς που μπορεί να ενέχονται στην υπόθεση και τον μεγάλο πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Novartis σύμφωνα με την Δικαιοσύνη, που είναι ήδη κατηγορούμενος, τον κ. Φρουζή, και ένα μέσο: την συγκάλυψη, την σιωπή, την ομερτά, το θάψιμο του σκανδάλου, την μη διερεύνηση».

Η θεωρία περί σκευωρίας υιοθετήθηκε γιατί «όταν λες ότι “αυτό δεν είναι σκάνδαλο αλλά στημένη σκευωρία” ουσιαστικά λες ότι κακώς ερευνάται, κακώς ασχολείται η Δικαιοσύνη, κακώς έχουν κινηθεί όλες αυτές οι διαδικασίες … ουσιαστικά λες “σταματήστε, κακώς προχωράτε, δεν υπάρχει εδώ κάτι” … ότι δεν υπάρχει τίποτα, σκάνδαλο, παράπτωμα, αδίκημα, ζημιά, μίζες, δισεκατομμύρια που ζημιώθηκε ο ελληνικός λαός, κτλ. Η ιστορία της σκευωρίας της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ είναι ουσιαστικά η επιδίωξη να ενταφιάσουν κάθε προσπάθεια διερεύνησης αυτού του πραγματικά πολύ μεγάλου σκανδάλου», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή