από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τι κατέθεσε o πρωταγωνιστής του σκανδάλου Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019

Διάρκειας 40 λεπτών ήταν η εισήγηση του Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Η εξέτασή του θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς στη σημερινή του κατάθεση, δεν του υπεβλήθησαν ερωτήσεις.

Κατά την σημερινή πρώτη κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής ευχαρίστησε την επιτροπή επειδή του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει, δεδομένου όπως είπε, ότι ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατέθεσε ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε άτυπη συνάντηση που είχαν τον Μάιο του 2018 τον ενημέρωσε για την ύπαρξη πολλών επιβαρυντικών στοιχείων εναντίον του και του πρότεινε να συνεισφέρει στη διερεύνηση του σκανδάλου στο σκέλος των πολιτικών προσώπων, έχοντας ως αντίκρισμα τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται για προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος της NOVARTIS Hellas, είναι το πρώτο πρόσωπο που κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της NOVARTIS δεν έχει κληθεί σε κατάθεση, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Τα μέλη της ειδικής επιτροπής αναμένεται να ρωτήσουν, εάν υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε πρώτη φάση.

Εκ των πραγμάτων, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα ερωτηθεί ποια πολιτικά πρόσωπα είχε συναντήσει και ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα. Αναμένεται να ερωτηθεί για τη νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο για την οποία διενεργείται έλεγχος, αλλά και για τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή