από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Εισαγγελικές πηγές για Φρουζή: Πώς θα μπορούσε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας αφού ήταν κατηγορούμενος;

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Οι εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως ο κ. Φρουζής "μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του".
Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών για την υπόθεση της Novartis προκειμένου να περάσει η δικογραφία σε εφέτη ανακριτή, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την ανάθεση του συνόλου της έρευνας -σε όποιο δικονομικό στάδιο και εάν βρίσκεται- σε εφέτες ειδικούς ανακριτές, λόγω της σοβαρότητας της, αλλά και για να ολοκληρωθεί γρηγορότερα. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο εάν η Ολομέλεια των Εφετών θα αποφασίσει για το θέμα στις 21 Νοεμβρίου, οπότε και είναι ήδη προγραμματισμένη η σύγκληση της Ολομέλειας, ή θα υπάρξει νεότερη σύγκληση.

Την ίδια ώρα, εισαγγελικές πηγές τις οπόίες επικαλείται το kontranews.gr σχολιάζοντας όσα φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ο Κώστας Φρουζής, κάνοντας λόγο για πιέσεις από την Ε. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 να δώσει τα ονόματα των πολιτικών με αντάλλαγμα την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας, λένε: «Στον κ. Φρουζή είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Διαφθοράς ποινική δίωξη από το Φεβρουάριο του 2018, του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και είχαν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελβετία. Πώς θα μπορούσε τρεις μήνες αργότερα να του γίνει πρόταση να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας εφόσον ήταν ήδη κατηγορούμενος; Και ως κατηγορούμενος, ο κ.Φρουζής μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή