από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει σήμερα ο Φρουζής για δεύτερη φορά

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019

Ο κατηγορούμενος για διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, καταθέτει ως μάρτυρας, για δεύτερη μέρα, σήμερα Πέμπτη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής

Στην προηγούμενη κατάθεσή του,ο Κ. Φρουζής, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ταλαιπωρήθηκε πολύ από αυτήν την υπόθεση και πως υφίσταται μπούλινγκ. Αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, ισχυριζόμενος πως σε αυτές πήραν μέρος και Αρχές που δεν γνωρίζει! Πρόσθεσε δε ότι επισήμως δεν έχει κληθεί από κάποιο δικαστικό ή ανακριτικό όργανο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου διηγήθηκε περαιτέρω ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, σε άτυπη συνάντηση που είχαν τον Μάιο του 2018 του ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του και του πρότεινε να συνεισφέρει στη διερεύνηση του σκανδάλου στο σκέλος των πολιτικών προσώπων, έχοντας ως αντίκρισμα τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται για προστατευόμενους μάρτυρες.

Αντίθετα, από την κυβερνητική πλειοψηφία διαρρέουν ότι ο Mr. Novartis υποστήριξε ότι η Ελ. Τουλουπάκη τον πίεσε για να δώσει στοιχεία κατά των 10 πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη δικογραφία, προτείνοντάς του παράλληλα να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να χαρακτήρισε «μοχλό πίεσης» την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι κλειστές και ως εκ τούτου η κάθε παράταξη μπορεί να διαρρέει κατά το δοκούν το τι καταθέτει ο εκάστοτε μάρτυρας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή