από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σάλος: Ο Φρουζής παραδέχτηκε ότι διοργάνωσε το προεκλογικό δείπνο στήριξης στον Μητσοτάκη - Στη φόρα το αλισβερίσι ανάμεσα στους δύο άνδρες

Ο Φρουζήε με το ζεύγος των οφσόρ

Ο Φρουζήε με το ζεύγος των οφσόρ

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019

Στην παραδοχή ότι διοργάνωσε το προεκλογικό δείπνο στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που αυτός διεκδικούσε την προεδρία της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές παραδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, σε σχετική ερώτηση που του έγινε στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι προσωπικά emails, από το αρχείο του Φρουζή το οποίο είχε κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές και ερευνάται στο πλαίσιο του σκανδάλου Novartis, είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2008 από την εφημερίδα Documento. Τα emails αυτά αποκαλύπτουν ότι ο πρωθυπουργός πλέον της χώρας διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας και πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis κάτι που είχε επιμελώς αποκρύψει. Μεταξύ άλλων, είχε αποκαλυφθεί ότι ο Φρουζής ήταν σύμβουλος της εταιρείας Endeavor, το ελληνικό παράρτημα της οποίας είχε ιδρύσει η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι αυτός που ανέλαβε να προωθήσει τον Φρουζή όταν αποχώρησε από την Novartis, ενώ εκείνος με τη σειρά του θα τον υποστήριζε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Μεταξύ άλλων διοργάνωσε και το δείπνο στήριξης για να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επαφή με διευθυντές πολυεθνικών.

Στα αρχεία της αλληλογραφίας του Φρουζή υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Mr Novartis σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά, με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση.

Στις 21 Μαΐου του 2015 και όταν είχε αποχωρήσει από την Novartis, ο Φρουζής στέλνει το βιογραφικό του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με προφανές ζητούμενο την στήριξή του σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Φρουζής έγραψε τότε: «Αγαπητέ Κυριάκο Σου προωθώ τα στοιχεία που μου ζήτησες. Παραμένω στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Φιλικά Κώστας». Η απάντηση του νυν πρωθυπουργού ήταν άμεση και με την ίδια οικειότητα: «Κώστα σε ευχαριστώ πολύ: Και χρόνια πολλά!».

Το πρώτο email που αφορά το δείπνο στήριξης κι έχει σταλεί από τη συνεργάτιδα του Φρουζή, Μαρία Λεοντάρη, είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης). Κατόπιν, στις 27 Αυγούστου 2015, στις 10:10 το πρωί, ο Κ. Φρουζής στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυρ. Μητσοτάκη, στο οποίο του γράφει σε καθαρά φιλικό τόνο:

«Καλημέρα και πάλι Κυριάκο. Κάποια πρώτα ονόματα φίλων που θα πρότεινα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει επαφή μαζί τους πριν μιλήσουμε είναι:

Κεφαλής CEO JnJ

Gerasopoulos CEO Sanofi

Karavias CEO EFG

Drandakis CEO Taxibeat

Katsos CEO Pharmathen and SEV

Andreas AlarinopouJos CEO Famar

Anastasopouios Pdt American

chamber kai CEO pharma Co

Kamkakasis GEO Medronic

Noadas GEO Cana and SEV

Anaoutis CEO medical devices Go and President of the relevant Association

Arkoumaneas CEO of PR company

My 2 sons…

Λέω να είναι 7-8 ζευγάρια, ένα βράδυ τύπου 14/9 ή 15/9, αλλά σίγουρα περιμένω το δικό σου κυρίως availability. Παρακαλώ το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου για να υπάρχει λίγος χρόνος οργάνωσης. Περιμένω νέα σου. Φιλικά Κώστας»...

Πηγή: tvxs.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή