από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Μητσοτάκης επιστρέφει «δωράκι» 1,8 εκατ. ευρώ στον φίλο του Φρουζή

Φρουζής και Μητσοτάκης

Φρουζής και Μητσοτάκης

Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019

Δωράκια εκατομμυρίων σε ισχυρούς φίλους, ακόμη και στον κατηγορούμενο Mr Novartis που υπερασπίστηκε στην προανακριτική το αφήγημα της ΝΔ περί «σκευωρίας», νομοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής της Novartis, που κατηγορείται για τρία σοβαρά κακουργήματα, είναι από αυτούς που ευεργετούνται από τον νόμο της ΝΔ με τον οποίο επιστρέφονται εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δεσμευτεί λόγω εμπλοκής των δικαιούχων τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Όπως αναφέρει το Documento, το επιτελικό κράτος της δεξιάς διαπλοκής με διάταξη που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή «ξεπαγώνει» εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δεσμευτεί για ερευνώμενες εγκληματικές δραστηριότητες, κάνοντας έτσι «δωράκι» 1,8 εκατ. ευρώ και στον φίλο Mr Novartis, που κατηγορείται στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας για τρία κακουργήματα!

Την πρόθεση της κυβέρνησης αποκάλυψε ο ίδιος ο Φρουζής ο οποίος, μην μπορώντας να διαχειριστεί τη χαρά του, καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση είπε ότι θα αιτηθεί βάσει του νέου νόμου να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του στην Ελβετία. Η εν λόγω νομοθετική παρέμβαση κολλάει γάντι με τη νομοθέτηση της κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτης δίωξης της απιστίας, που επί της ουσίας αμνηστεύει, για παράδειγμα, όσους τραπεζίτες κουρέψουν κάποια από τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια σε κόμματα, επιχειρηματίες, ακόμη και σε offshore εταιρείες που ανήκαν στις οικογένειες μεγαλοτραπεζιτών. Από την έρευνα ο αναγνώστης θα διαπιστώσει επίσης, μάλλον εμβρόντητος, ότι το κονδύλι μόνο για τους δημοσιογράφους που διορίστηκαν στο Μαξίμου, στα υπουργεία και τα εποπτευόμενα Μέσα αγγίζει τα 4,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος!

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή