από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ομόφωνα αθώος ο Διώτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Ο Ιωάννης Διώτης

Ο Ιωάννης Διώτης

Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2019

Ομόφωνα αθώο κήρυξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην εισαγγελέα και πρώην γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50.

Το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση που πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην ειδικός γραμματέας δεν χρησιμοποίησε τη λίστα για να κανει ελέγχους στους μεγαλοκαταθετες της λίστας Λαγκάρντ, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ωστόσο, η περίφημη λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, γιατί ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο, ενώ δεν προέκυψε βλάβη για το Δημόσιο, αφού, τελικά, έγινε έλεγχος με βάση τα 65 CD, τα οποία εμπεριείχαν και τους καταθέτες της λίστας.

«Σας ζητάω να δώσετε ένα τέλος στην ταλαιπωρία μου» είπε ο Γ. Διώτης, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια φωνάζει για το αυτονόητο: ότι δεν θα μπορούσε να γίνει έλεγχος με βάση την επίμαχη λίστα, η οποία είχε έρθει από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η περιβόητη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες ήρθε στη χώρα μας το 2011, προκαλώντας μεγάλο θόρυβο με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιείχε και των καταθέσεων τους στο εξωτερικό.

Σε πρώτο βαθμό ο Γιάννης Διώτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Η ανακοίνωση Διώτη

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη.

Δεν αποτελεί δικαίωση για εμένα, αλλά αποκαθιστά το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, το οποίο ετρώθη από τις ενέργειες εκείνων που με δίωξαν, παρέπεμψαν και καταδίκασαν σε πρώτο βαθμό.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι οσάκις οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν κι αποφασίζουν με αμιγώς δικαστικά και νομικά κριτήρια, τότε πραγματώνονται οι σκοποί του Κράτους Δικαίου. Όσοι δεν υπηρετούν του σκοπούς αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της», σημείωσε ο κ. Διώτης.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή