από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Βορίδης προκαλεί ξανά: «Να εξοικειωθούμε με την αναγκαστικότητα του ξύλου» (BINTEO)

Ο Βορίδης

Ο Βορίδης

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019

«Γλυκά» χτύπησε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι «πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός» που όπως φαίνεται έχει αναλάβει τον ρόλο της καθοδήγησης της κοινής γνώμης σε ιδέες της ακροδεξιάς.

Υπενιθμίζεται ότι ο Βορίδης πολύ πρόσφατα μιλούσε για «αναγκαστικότητα του ξύλου».

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ απάντησε:

«Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία υποχρεωτική είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;»

«Όχι δεν έχω εξοικειωθεί», «γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;» είπαν οι δημοσιογράφοι, αλλά εκείνος συνέχισε παραδίδοντας μαθήματα ακροδεξιάς πρακτικής που καμία σχέση δεν έχουν με κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

«Αν με καθυβρίσετε οι συνέπειες που θα υποστείτε, θα είναι συναινετικές;» ρώτησε για να καταλήξει στο τέλος της εκπομπής τον συλλογισμό του χαριτολογώντας: «Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός».

Μαζί με την «αναγκαστικότητα» του ξύλου που πρώτος εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο, τώρα ο Μ. Βορίδης επιχειρεί να νομιμοποιήσει και να «εκπαιδεύσει» την κοινή γνώμη, στην ιδέα του «προληπτικού» ξύλου.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή