από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Φοβάμαι μη με δολοφονήσουν σαν τον Μαυρίκο...» - Μαρτυρία τρόμου για το σκάνδαλο Novartis

Ο Μαυρίκος

Ο Μαυρίκος

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019

«Αισθάνομαι πραγματικό φόβο» κατέθεσε χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ο Ιωάννης Αγγελής σχετίζοντας για πρώτη φορά το σκάνδαλο της Novartis με δολοφονίες! Εμβρόντητα τα μέλη της Επιτροπής άκουσαν τον πρ. αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συνδέει με τη Novartis τον θάνατο του Μαυρίκου και οδηγού του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τροχαίο δυστύχημα με την μηχανή του την εποχή των εμβολίων για τον Η1Ν1. «Συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους 2 φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου "ντελιβερά"», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ι. Αγγελής.

Μάλιστα ο μάρτυρας δεν έκρυψε τα βαθιά του αισθήματα. «Αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου και ενός ακόμα προσώπου. Αντιλαμβάνεστε από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φόβο», φέρεται να είπε ο Ι. Αγγελής. Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε ένα έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017, το οποίο, όπως είπε, η εισαγγελέας Διαφθοράς όφειλε να το είχε βάλει στη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα.

Σε αυτό το έγγραφο το FBI ερωτάται για χρηματισμό πολιτικών και ιατρών, αλλά απαντά μόνο για χρηματισμό γιατρών. Στον Ι. Αγγελή απάντησαν λίγο αργότερα κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «αναμενόμενο αντιπερισπασμό». Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην Επιτροπή μεταγενέστερο έγγραφο του FBI, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο αναφέρεται σε εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis. «Για κακή τύχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017», σχολίασαν στον ΣΥΡΙΖΑ και με ικανοποίηση έλεγαν ότι μέχρι και ο Ι. Αγγελής παραδέχθηκε ότι το έγγραφο του 2018 είναι «πάρα πολύ σημαντικό».

kontranews.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή