από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ακάλυπτο για δεύτερη ημέρα αφήνει ο Μητσοτάκης τον Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Καραμανλή

Εμφύλιος στην κυβέρνηση
Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019

Ακάλυπτο αφήνει για δεύτερη ημέρα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα Νέα.

Ο μοναδικός που υπερασπίστηκε τον πρώτην πρωθυπουργού είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή.

Το θέμα που έχει ανοίξει φέρνει στην επιφάνεια τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να στελεχώσει την κυβέρνησή του με πρόσωπα της άμεσης επιρροής ή του περιβάλλοντος Σημίτη. 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Εν εξελίξει "ξεκαθάρισμα" στο εσωτερικό της κυβέρνησης

«Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει δυστυχώς να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας».

«Την ίδια ώρα η διαρροή των κανόνων εμπλοκής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δείχνουν δυστυχώς πως η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και μείζονα εθνικά θέματα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας», τονίζουν κομματικές πηγές.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τα ελληνοτουρκικά αποτελούν πολύ σοβαρό ζήτημα για να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακές πομφόλυγες και ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή