από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Το Plan B για την Προεδρία της Δημοκρατίας επεξεργάζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020

Το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας εφόσον δεν αποτελεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη έχει αρχίσει να επεξεργάζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με το ethnos.gr, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την συνάντησή του την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του επιμένει στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου ως την καταλληλότερη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει την προεδρολογία και τα "καλλιστεία" περί την Προεδρική εκλογή.

Ωστόσο διαπιστώνοντας πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέρχεται στο θέμα της Προεδρικής εκλογής προσπαθώντας να σκιαγραφήσει το προφίλ του επιθυμητού για το κόμμα της νέου Προέδρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για πρόταση προεδρικής υποψηφιότητας στο ενδεχόμενο που ο κ Παυλόπουλος δεν θα θελήσει να είναι υποψήφιος.

Κι αυτό διότι η Φ. Γεννημματά δήλωσε ότι εφόσον η πρωθυπουργική επιλογή δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέτει η ίδια (στέλεχος της παράταξης και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που ήταν παρών στην περίοδο της κρίσης ) τότε το ΚΙΝΑΛ θα κατεβάσει δική του υποψηφιότητα που θα πληροί τα κριτήρια που έχει ήδη περιγράψει.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας σε μεγάλο βαθμό ότι ενδεχομένως να επιχειρηθεί μία συμφωνία -πακέτο μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για εκλογικό νόμο και Προεδρική εκλογή επιθυμεί να είναι προετοιμασμένος ώστε να κάνει ρελάνς θέτοντας τα δικά του κριτήρια για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για παράδειγμα ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει με σχεδόν ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι οπωσδήποτε πολιτικό πρόσωπο. Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου αναμένεται να γίνει συζήτηση εφ' όλης της ύλης με αιχμή τα εθνικά θέματα, τον εκλογικό νόμο και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή