από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Εκεί που όλοι μιλούν για «ναυάγιο» η Ντόρα βλέπει «επιτυχία»

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020

Μπορεί η άποψη της πλειοψηφίας (εκτός των κυβερνητικών βουλευτών - και όχι όλων), για την συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ να μιλά για διπλωματικό «ναυάγιο» σε όλα τα επίπεδα (Τουρκία, Ιραν), η Ντόρα Μπακογιάννη πάντως προσπαθεί να βρεί “επιχειρήματα” που θα εμφανίζουν την επίσκεψη ως “επιτυχή”.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η αδερφή του Πρωθυπουργού φάνηκε ότι και αυτή δεν είχε να παραθέσει απτά αποτελέσματα και κέρδη από την επίσκεψη και έτσι απεφάνθη ότι για τις τουρκικές προκλήσεις και τη στάση της Ελλάδας απέναντι σ’ αυτές  «ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας».

Όπως τόνισε, η Ουάσινγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μία ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σημειώνοντας πάντως ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας είναι δουλειά του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της.

Επιπλέον ανέφερε ότι πολλές χώρες θα βρεθούν στο πλευρό μας στο πολιτικό και το διπλωματικό επίπεδο, όμως το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί. Στη διαδρομή για να μην φτάσουμε εκεί η Ελλάδα έχει πάρα πολλές συμμαχίες δηλαδή ο πρωθυπουργός έχει την άνεση αυτή στη στιγμή να σηκώσει όχι ένα αλλά πολλά τηλέφωνα», υπογράμμισε.

 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή