από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η ΝΔ δεν ψήφισε τη Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ αλλά την προτείνει για ΠτΔ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020

Μπορεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να μην είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ ως πρόεδρος του ΣτΕ, ο Μητσοτάκης όμως την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέροντας στο διάγγελμά του το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, η οποία είχε διατελέσει -μεταξύ άλλων- πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στις αναφορές περί της θητείας της ως προεδρεύουσα του ΣτΕ, τονίζεται ότι είχε ψηφιστεί ομοφώνως από τα 22 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, το 2018.

Εδώ, σύμφωνα με το documentonews.gr, είναι που προκύπτει θέμα περί ομόφωνης επιλογής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έλαβε 16 από τις 22 διαθέσιμες ψήφους, υποστηριζόμενη από την τότε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με 13, λαμβάνοντας επίσης άλλες 3 ψήφους. Οι τρεις υπόλοιπες ψήφοι μπορεί να προήλθαν από τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, ή του Ποταμιού, ωστόσο ο Νικήτας Κακλαμάνης εκπρόσωπος της ΝΔ, ανέφερε πως, παρότι η ψηφοφορία είναι μυστική, θα στηρίξει τον αντίπαλο της κ. Σακελλαροπούλου, Αθανάσιο Ράντο.

Άρα, βάσει των παραπάνω, τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι, πρώτον ότι η κυρία Σακελλαροπούλου δεν ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά τα όσα έγιναν αργότερα γνωστά περί ομοφωνίας, ενώ παράλληλα, γίνεται αντιληπτό ότι -με βάση τους ισχυρισμούς Κακλαμάνη- η ΝΔ δεν είχε στηρίξει το φθινόπωρο του 2018 την κ. Σακελλαροπούλου για την προεδρία του ΣτΕ, αλλά τον Ιανουάριο του 2020 την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή