από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Σαμαράς κατηγορεί τον Μητσοτάκη για «εκ των προτέρων συνθηκολόγηση»

Μητσοτάκης και Σαμαράς

Μητσοτάκης και Σαμαράς

Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020

Διαφοροποιείται από την ηγεσία της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του μία προσφυγή στη Χάγη, υπό τις τωρινές συνθήκες, δεν αποτρέπει η επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά αντίθετα την ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα ο Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και κάνοντας έτσι έναν δεύτερο διαχωρισμό από την κυβερνητική γραμμή μετά το θέμα της εκλογής της Α. Σακελλαροπούλου ως νέας υποψήφιας ΠτΔ.

«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε "συνυποσχετικό" που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον, κατηγόρησε, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις», διαμηνύοντας πως «απέναντί του θα βρει μιαν ενωμένη Ελλάδα και μιαν αποφασισμένη Ελλάδα».

«Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ''υπέρ-εξάπλωσης''. Φτάνει εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα», συνέχισε.

Στη συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα όπου τονίζει με γλαφυρό τρόπο ότι «δεν υπάρχει ‘κακός λύκος’ και πως «κάποιοι αναζητούν ‘κοκκινοσκουφίτσες’ για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης». Προσθέτει ότι ο ίδιος έχει αποδείξει ότι στήριξε την παράταξη στα δύσκολα, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στις τρεις νικηφόρες για τη ΝΔ εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή