από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική ανικανότητα γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την πρόσκληση ενδιαφέροντος στελέχωσης 500 κινητών ομάδων Υγείας και να επανέλθει με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας αξιοποιώντας το υπάρχων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Μόλις χθες ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κοροναϊού κατ΄οίκoν. Η πρώτη αναγγελία για τη λειτουργία του δικτύου είχε γίνει πριν από 40 ημέρες περίπου στις 19 Μάρτη. Θα περίμενε κανείς λοιπόν ότι η αναγγελία θα συνοδευόταν από μια σοβαρή προεργασία», τονίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «αντ’ αυτού βλέπουμε ότι, πέραν των τυπικών προσόντων δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο πρόσληψης. Έτσι καθορίζεται ως μοναδικό κριτήριο η αύξουσα σειρά της αίτησης, δηλαδή η σειρά προτεραιότητας, η οποία από μόνη της δημιουργεί σοβαρές υποψίες πελατειακής διαχείρισης των προσλήψεων».

Επιπλέον, το τμήμα υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «ενώ οι προσλήψεις τονίζεται ότι θα είναι άμεσες, δεν γίνεται καμία αναφορά για το που θα γίνονται τα 10000 περίπου tests που θα λαμβάνονται κάθε μέρα. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την επανάληψη του γνωστού «σκοιλ ελικικου», αφού η οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί και μελέτη και διαφάνεια».

«Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να οργανώσει οτιδήποτε είναι πέραν της πιστής τήρησης των υποδείξεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ειδικά όμως σε αυτή την περίπτωση η κυβερνητική ανικανότητα γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, γιατί στα tests θα στηριχτεί εν πολλοίς και το πρόγραμμα εξόδου από την καραντίνα».

Τέλος, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την πρόσκληση ενδιαφέροντος και να επανέλθει με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας αξιοποιώντας το υπάρχων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλαίσιο δημιουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή