από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Κεραυνοί» Πολάκη στη Βουλή για το σκάνδαλο στην 6η ΥΠΕ - Επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του Periodista.gr για Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης

Σάββατο, 16 Μάιος 2020

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε στη Βουλή, σχετική Επίκαιρη Ερώτηση για τους στημένους διαγωνισμούς προμήθειας προστατευτικών μασκών και στολών για το υγειονομικό προσωπικό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δ. Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο πέραν της σαφούς παραδοχής που έκανε ο Υφυπουργός στην πρωτολογία του για «κάποιους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος», ενστερνίζεται στην πράξη τις καταγγελλόμενες λαθροχειρίες, πλαστογραφίες, καταστρατηγήσεις προθεσμιών και κάθε άλλου μέσου που επιστρατεύτηκε για να φτάσει ζεστό δημόσιο χρήμα σε τσέπες κολλητών.

Αλλά κυρίως, απέναντι στα αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν την επιδίωξη να αγοραστούν μέσα προστασίας για μια τόσο μεγάλη και εκτενή ΥΠΕ σε τιμές 2 και 3 φορές πάνω από εκείνες που μία (1) ημέρα πριν πέτυχε μια άλλη μεγάλη ΥΠΕ (της Αθήνας), ο κ. Κοντοζαμάνης ήταν πολύ διαφωτιστικός…: «…η αυξημένη ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές των προϊόντων. Απλοί κανόνες της αγοράς».

Ο Παύλος Πολάκης, αφού κατέθεσε στη Βουλή τα έγγραφα με τα αδιάσειστα στοιχεία που κατείχε για την υπόθεση, τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν κάθε καλόπιστη εισαγγελική έρευνα, δήλωσε ότι αυτά θα κατατεθούν και στον αρμόδιο εισαγγελέα της Πάτρας.

Στην δευτερολογία του ρώτησε ευθέως, απροσχημάτιστα και χωρίς περιστροφές τον Υφυπουργό αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει στη θέση του τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη και αν ναι, γιατί;

Για να το ξανακάνει, μετά από τις αποδεδειγμένα τρεις (3) φορές που το επιχείρησε; Ενώ δεν παρέλειψε κλείνοντας να αναφέρει τον μοναδικό λόγο για τον οποίο σήμερα ο αμήχανος Υφυπουργός συνέχισε να στηρίζει τον ΥΠΕάρχη του, που δεν είναι άλλος από την πολιτική φιλία του Ι. Καρβέλη με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή κ. Μπεκίρη, οπως είχε αποκαλύψει το Periodista.gr (Διαβάστε ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι σε μία πρωτοφανής απόπειρα φίμωσης και παρεμπόδισης της δημοσιογραφικής έρευνας ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης και ο Γιώργος Μυλωνάκης, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν στείλει εξώδικα με απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη στον Δημήτρη Μπεκιάρη και στο Periodista.gr (Διαβάστε ΕΔΩ)

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή