από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η κυβέρνηση προχώρησε στην άρση του lockdown χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο

Lockdown

Lockdown

Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2020

Για άρση του lockdown χωρίς «ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με  ανακοίνωση που έρχεται σε συνέχεια της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Πηγές ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Να διαβιβαστούν τα στοιχεία για την κατανομή των κονδυλίων για την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι»

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την αύξηση των κρουσμάτων προκαλούν σε όλους μας εύλογη ανησυχία. Επιβεβαιώνεται ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και δεν χωρούν εφησυχασμοί», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, μας προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη στους πολίτες, ενώ θα όφειλε να δώσει εξηγήσεις για τις δικές της επιλογές».

«Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην, προφανώς αναγκαία, σταδιακή άρση του lockdown, χωρίς όμως το βασικό: ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο», συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαπιστώνει συγκεκριμένες ελλείψεις, όπως ότι η κυβέρνηση «άνοιξε τα σύνορα και τις πτήσεις από το εξωτερικό, χωρίς όμως να διασφαλίσει από την ΕΕ την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ στα αεροδρόμια προέλευσης, όπως αρχικά δεσμεύονταν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και μαζικών μοριακών τεστ στην Ελλάδα».

Επιπλέον, σημειώνει πως «άνοιξε τις εκκλησίες πριν καλά-καλά ανοίξουν τα καταστήματα, υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους» και ότι «ανακοίνωσε υγειονομικά πρωτόκολλα για καταστήματα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά η εικόνα που αποκομίζει κάθε πολίτης είναι πως οι έλεγχοι είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι».

Τέλος, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί «διέκοψε την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του ιού για να δημιουργήσει μία επίπλαστη εικόνα κανονικότητας και εφησυχασμού» και «άνοιξε τα σχολεία για μαθήματα μόλις δέκα ημερών, χωρίς τελικά να έχει δώσει μία πειστική απάντηση γιατί παίρνει αυτό το ρίσκο για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να πάψει επιτέλους να κρύβεται πίσω από την "ατομική ευθύνη"», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή