από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Χείμαρρος ο Αλέξης Τσίπρας: Ποιοι πιέζουν τον Μητσοτάκη για εκλογές, τα κακά μαντάτα και το σχέδιο απόδρασης

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2020

Για μία επίπλαστη εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Φροντίστε να φοράτε γυαλιά ηλίου να μην μαυρίσετε από το ζεστό ήλιο της ανάπτυξης που έρχεται. Παρουσιάσατε μία εικόνα που είναι μίας διαφορετικής χώρας και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε, «είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσετε να αποδομήσετε τα στοιχεία και τους αριθμούς προσπαθώντας να παραπέμψετε σε κάποια άλλα στοιχεία και αριθμούς που δεν βγάζουν συμπέρασμα διότι το μόνο στο οποίο αναφερθήκατε για να παρουσιάσατε την εικόνα ότι δήθεν τα πήγατε εξαιρετικά καλά προ κορωνοϊό ήταν ο δείκτης PMI και το γεγονός ότι η χώρα χάρη στην αξιοπιστία που έχτισε 4,5 χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση, χάρης στο γεγονός ότι έχει ρυθμισμένο χρέος, χάρη στο γεγονός ότι είναι έξω από τα μνημόνια, ότι έχει 37 δις. στα δημόσια ταμεία, έχει πρόσβαση στις αγορές».

«Μην λαμβάνετε πάρα πολύ σοβαρά υπόψιν μόνο αυτό το στοιχείο» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας. «Υπήρξαν και άλλες κυβερνήσεις αντίστοιχης ιδεολογίας με τη δικιά σας, χαρακτηριστικό παράδειγμα η προηγούμενη κυβέρνηση της Αργεντινής που όταν ανέβηκε στην εξουσία υπήρξε ένας χαμός, αλαλαγμός όλων των χρηματαγορών και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έφερε τα ίδια αποτελέσματα με εσάς, ύφεση. Μέσα σε πολύ λιγότερο κόσμο όλοι αυτοί που πανηγύριζαν, τον έδιωξαν ξανά εκτός αγορών» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν μπορείτε να απαντήσετε για την ουσία, χρησιμοποιείτε τα λεγόμενα Greek statistics, εσείς τα έχετε εφεύρει ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε σε μία διαπραγμάτευση, την ώρα που θα έχουμε βαθιά ύφεση για το πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό του ΑΕΠ των δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας που θα ξαναφέρετε στον ελληνικό λαό - γιατί αυτή είναι η δική σας παρακαταθήκη και συνήθεια - τον Απρίλιο του 2021 όταν θα συζητάτε για μεσοπρόθεσμο ή τον Δεκέμβριο του 2020 όταν θα συζητάτε τον προϋπολογισμό. Αυτή είναι η εικόνα, γιατί την ωραιοποιείτε;.

«Εκτός αν έχετε στόχο να δραπετεύσετε, να διαφύγετε όπως σας πιέζουν όλοι γύρω σας στο Μαξίμου να πάτε σε εκλογές πριν έρθουν τα μαντάτα και για τα μέτρα και για την ύφεση και για τα λουκέτα και για την ανεργία, να διαφύγετε. Πηγαίνετε να δείτε τι έχετε να πάθετε. Όλοι αυτοί που σας υποστηρίζουν σήμερα διότι είστε ο Μωυσής και μας σώσατε από την πανδημία, μόλις κάνετε αυτό το απονενοημένο διάβημα θα δείτε τις δημοσκοπήσεις, τους δείκτες των αγορών και θα δείτε και ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή