από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ριζικές αλλαγές στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Τα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020

Πολλές είναι οι συζητήσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για την αύξηση της δημόσιας παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί πως είναι αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ.

Η τοποθέτηση επομένως του πρώην βουλευτή και υπουργού, δημοσιογράφου Νίκου Ξυδάκη ως επικεφαλής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», μπορεί να θεωρηθεί ως η αρχή της διαδικασίας ανασυγκρότησης των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ξυδάκης έχει περιθώριο δύο μήνες για να παρουσιάσει ένα πλήρως ειδησεογραφικό ραδιόφωνο. Ο μέχρι σήμερα διευθυντής του «Κόκκινου», Νίκος Σβέρκος, θα αναλάβει τη διεύθυνση του ανανεωμένου και εμπλουτισμένου σάιτ της «Αυγής», ενώ ο Άγγελος Τσέκερης θα παραμείνει διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή».

Όπως είναι ληδη γνωστό, στο κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Λεωνίδου, στο Μεταξουργείο, στήνονται ήδη τα τρία στούντιο που θα αποτελέσουν την «έδρα» του «ΣΥΡΙΖΑ-TV».

Τον συντονισμό όλων των ΜΜΕ, την προώθηση των μεταξύ τους συνεργειών, αλλά και την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου για τα κομματικά ΜΜΕ αναλαμβάνει ο πρώην διευθυντής σύνταξης της «Εφ.Συν», της ΕΡΤ και του Mega, Γιάννης Σμυρλάκης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή