από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έγκλημα που αποκαλύπτει κρατικά μυστικά: «Κατασκοπία η καταγραφή της συνομιλίας Μιωνή – Παππά»

Μιωνής και Παππάς

Μιωνής και Παππάς

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020

Για έγκλημα «κατασκοπίας», καθώς αποκαλύπτει κρατικά μυστικά, έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στην καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την πιθανή εμπλοκή του στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, πρότεινε συγκεκριμενα να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της επίμαχης συνομιλίας έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2), διοτι δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.

Επιπλέον ανέφερε ότι στο θέμα της κατασκοπείας «δεν έχει διαπράξει έγκλημα μόνο ο Μιωνης αλλά και οι συνεργοί του. Αυτοί που γνώριζαν και διέρρευσαν αυτό το υλικό. Ενδεχομένως και μέλη της Επιτροπής σας κύριε πρόεδρε»

Όπως τόνισε, αυτό το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Τότε, παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, είπε:

Μπούγας: Άρα είναι συνένοχος και ο Παππάς.

Παπαγγελόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπίας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Παππάς.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην Ελένη Ράικου, για την οποία φέρεται να είπε ότι, «λίγο μετά την παραίτηση της, τον Απρίλιο του 2017, ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε, απλά μου είπε ότι θα αφιερωνόταν στα παιδιά της και θα πήγαινε σε αυτά».

Για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και την κατάθεση του εισαγγελέα Αθανασίου που είχε δηλώσει στην Επιτροπή ότι ο κ. Παπαγγελοπουλος τον είχε ρωτήσει «τι έχεις για Παπαχρήστο, δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι;», πρώην αναπληρωτής υπουργός φέρεται να είπε: «Με τον κ. Παπαχρήστο είχα μια πολύ καλή σχέση. Κάποιος θα τον έβαλε τον Αθανασίου να τα πει αυτά. Αποκλείεται να τα σκέφτηκε μόνος του. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Αθανασίου ήρθε και μου είπε κάτι για 2 εκατομμύρια. Εγώ του είπα κανε τη δουλειά σου. Σε σχέση με αυτό που κατέθεσε οτι είπα “δεν κοιτάς να φτιάξεις κάτι”, ρωτώ κυρίες και κύριοι, πως μπορείς σε μια φορολογική υπόθεση να φτιάξεις κάτι; Τι είναι, υπόθεση κλοπής ή ληστείας; Να πει ένας μάρτυρας διαφορετικά πράγματα από αυτά που είδε; Στα φορολογικά, που υπάρχουν έγγραφα, παραστατικά, πως να φτιάξεις κάτι;».

Όσο αφορά τον Ρουμπάτη και τον επιχειρηματία Μιωνή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε «Ο Ρουμπατης είναι φίλος μου. Ο Μιωνη εκθέτει τον Ρουμπατη λεγοντας ότι του είπε- πράγμα που εγώ αμφισβητώ γιατί ο Μιωνης είναι ψεύτης- ότι ο Μίμης (Παπαγγελοπουλος) είναι αντισημίτης»

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή