από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Διπλωματικός «πυρετός»: Κρίσιμες συναντήσεις με Πομπέο και τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ενωσης σήμερα για τον Δένδια

Διπλωματικός «πυρετός»: Κρίσιμες συναντήσεις με Πομπέο και τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ενωσης σήμερα για τον Δένδια
Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2020

Στη Βιέννη βρίσκεται ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, συνεχίζοντας τις διπλωματικές επαφές για την τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Δένδιας στην Αυστρία θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και κατόπιν θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠ.ΕΞ της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η συνάντηση με τον Μάικ Πομπέο στη Βιέννη, θα γίνει στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, και θα τον ενημερώσει λεπτομερώς για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τον απόπλου του Oruc Reis είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε την ανησυχία των ΗΠΑ «για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο», χαρακτηρίζοντας τις δράσεις αυτές προκλητικές.

Η σημερινή συνάντηση Δένδια-Πομπέο γίνεται για να λάβει η Ελλάδα μια ακόμη δήλωση στήριξης της χώρας και μια νέα καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων.

Πολύ σημαντικό είναι και το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα γίνει στις 3 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών, θα προηγηθεί δηλαδή της συνάντησης Δένδια-Πομπέο, όπου ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ επικίνδυνων προκλήσεων.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή