από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Σαν τον Σημίτη έχει υποστήριξη από...» - Πυρηνική βομβα για τον βρόμικο παρασκηνιακό ρόλο Τσακαλώτου ως φορέα ακύρωσης του Τσίπρα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αλέξη Τσίπρα

Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2020

 

Διαβάστε το απόσπασμα από το τελευταίο άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου που δημοσιεύτηκε στο anoixtoparathyro.gr

Το κλειδί για τη ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μαχητικό κόμμα με οργάνωση, διακριτή ιδεολογία, ενιαία πολιτική και  αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα είναι η <αποκαθήλωση> στελεχών από τα σημερινά τους αξιώματα. Ειδικά όσων τα αξιοποιούν περισσότερο για την τροφοδότηση της εσωστρέφειας και για δικές τους επιδιώξεις -παρά για την κομματική αναβάθμιση.

Για παράδειγμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έχει σήμερα τρία κομματικά αξιώματα -κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και τομεάρχης- δρα εμφανώς πλέον ως φορέας ακύρωσης του Τσίπρα. Με επικοινωνιακή υποστήριξη από μιντιακά συγκροτήματα, σαν αυτή που είχε ο  Κ. Σημίτης, όταν προσπαθούσε να ανατρέψει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ή ο  Βαγγέλης Βενιζέλος απέναντι στον Γ. Παπανδρέου.

Στην επομένη φάση ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να δείξει τις  πολιτικές αρετές του ως απλός βουλευτής, όπως και άλλοι παράγοντες,  όχι απαραίτητα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Νίκος Παππάς ο Χρ. Σπρίτζης, ή ο ευρωβουλευτής Δημ . Παδημουλης..

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να αποσύρει τους <καμένους> στα πισω καθίσματα και να ενισχύσει την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος με στελέχη που σήμερα  υπολειτουργούν ως αξιωματούχοι. Άλλωστε όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου ‘η δουλειά  του βουλευτή δεν είναι τιμωρία» για τα στελέχη.

Προφανώς  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει λόγο να στερήσει από τα στελέχη του το δικαίωμα της διαφωνίας. Εχει όμως κάθε λόγο να  απομονώσει τις διασπαστικές κινήσεις και τα ‘παραμάγαζα» των συγκροτημένων ομάδων. Και ασφαλώς έχει το προνόμιο ,ως πρόεδρος του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, , να μην αναθέτει αξιώματα σε όσους δεν κρίνει επαρκείς ή δεν εμπιστεύεται.

Η διπλή ρήξη του Τσίπρα- εσωκομματικά με τις φράξιες και στο κεντρικό πολιτικό με την κυβέρνηση και το σύστημα που τη στηρίζει- θα δώσει τέλος την αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εξουδετερώσει και αν χρειαστεί θα απομακρύνει όσους υπονομεύουν την πορεία του κόμματος .

Εκ παραλλήλου η άσκηση επιθετικής, αλλά συγκροτημένης, αντιπολίτευσης ,θα κλείσει την ,μακρά, περίοδο χάριτος στον Μητσοτάκη, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακτήσει το προβάδισμα στην ανάληψη πρωτοβουλιών – επιταχύνοντας πλέον ο ίδιος την πορεία προς τις κάλπες στις οποίες θα αναμετρηθεί με τον αντίπαλό του με νέους όρους.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή