από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αντέδρασαν ακόμη και στον ΣΚΑΪ: Αδιανόητες δηλώσεις Βορίδη σε LIVE μετάδοση ότι η Τουρκία με το Oruc Reis δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ

Ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ

Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2020

Αδιανόητες δηλώσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε πως η Τουρκία με το Oruc Reis δεν έχει παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Δεν έχουμε διαπιστώσει παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» είπε συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για πρόθεση (με τα λόγια) παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο ίδιος ανέφερε πως η θέση της κυβέρνησης είναι πως το Oruc Reis δεν κάνει έρευνα (σημείωση: ανέφερε για θέση της κυβέρνησης, όχι για δική του).

Σημείωσε επιπλέον πως πρόκληση είναι το γεγονός πως το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από σκάφη του τουρκικού στόλου.

Στις θέσεις του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε και ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου που επεσήμανε πως αυτό που λέει είναι υπέρ της Τουρκίας.

Παράλληλα εξέφρασε την απορία του πως είναι δυνατόν μετά από αυτά που λέει ο υπουργός να ζητά η κυβέρνηση κυρώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τότε δικαιολογήθηκε λέγοντας πως οι «προθέσεις είναι αρκετές». «Δηλώνει πως θα παραβιάσει» αναφέρει συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης αποσκοπώντας πως η Άγκυρα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι πραγματοποιεί έρευνες. 

«Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί τέτοια παραβίαση», αναφέρει συγκεκριμένα για να συμπληρώσει: «Προκλητικές ενέργειες δεν έχουμε διαπιστώσει».

 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή