από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έτοιμος για διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δήλωσε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020

Έτοιμος για διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου» και  πρόσθεσε ότι «η ευρωπαϊκή στήριξη στις δύο χώρες δεν είναι απλά έκφραση αλληλεγγύης, αλλά ρητή αναγνώριση ότι στην Ανατολική Μεσόγειο διακυβεύβονται τα συμφέροντα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όσον αφορά στο προσφυγικό, μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός είπε ότι  η ευρωπαϊκή συμπαράσταση να περάσει από τα λόγια στα έργα με χειροπιαστή αλληλεγγύη.

Ο Σαρλ Μισέλ από τη μεριά του δήλωσε ότι η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά της ΕΕ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε ότι ήθελε να δει με τα μάτια του «την πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε» και σημείωσε ότι «καταλαβαίνουμε την ευθύνη που ανέλαβε η Ελλάδα απέναντι σε ένα γεγονός τόσο βίαιο».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα επισκεφθεί τη Λέσβο ενώ αναμένεται η επόμενη Σύνοδος Κορυφής να ασχοληθεί αποκλειστικά με το μεταναστευτικό και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή