από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οργή Τσίπρα για Τσακαλώτο, Πολάκη και Τζάκρη - Ποιοι απειλούνται με διαγραφή και ποιοι θα «δικάζουν» (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020

Σε κλίμα έντασης και εκνευρισμού έγινε ο πρωινός καφές με τον Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και στον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι δεν γίνεται να ασκείται πολιτική μέσα από τα  social media. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου στο newsit.gr, απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κακώς επέλεξε να κάνει αυτή την ανάρτηση στοχεύοντας το «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του είπε ότι έχει τρωθεί η εμπιστοσύνη απέναντι στις διαδικασίες στο κόμμα και πρόσθεσε ότι κανένας δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός στους χαρακτηρισμούς του και αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός να απαντάει ο ίδιος στα στελέχη του κόμματος μέσω Facebook.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και απέναντι στην Θεοδώρα τζάκρη για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε με λάθος τρόπο έννοιες που συνδέονται άμεσα με την Αριστερά.

Νέο όργανο σαν πειθαρχικό

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την ερχόμενη Δευτέρα να συγκληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα όργανο το οποίο θα αναλαμβάνει τέτοιου είδους χειρισμούς.

Σε αυτό θα μετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Το όργανο θα ακολουθεί την εξής διαδικασία: Αρχικά θα καλεί τα στελέχη που εμφανίζονται εκτός γραμμής να δώσουν εξηγήσεις. Αν το στέλεχος επιμένει θα του γίνεται σύσταση και αν επιμένει και πάλι θα πρέπει να αποχωρήσει από την κομματική του θέση.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία («πρωινός καφές» και Προεδρείο ΚΟ) αναφέρεται ότι κατά την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας τόνισε τα εξής:

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται. Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο.

Η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται. Και ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κου Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία.

Μέσα σε όλα αυτά η ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και με το κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό, συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Και όσοι έχουμε βρεθεί αυτές τις μέρες δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν αυτό το διάστημα, το έχουμε διαπιστώσει.

Καθήκον μας, λοιπόν, το επόμενο διάστημα ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης να βρεθούμε δίπλα στους αγώνες των πολιτών.

Ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα.

Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα.

Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα.

Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους.

Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις.

Και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά.

Και να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες.

 

Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν.

Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή