από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πληγέντες στη Θεσσαλία χρειάζονται ολική αποζημίωση και όχι αόριστες υποσχέσεις

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020

Τις τεράστιες καταστροφές στον πρωτογενή τομέα από την κακοκαιρία «Ιανός» διαπίστωσε ιδιοίς όμμασι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Aγροτ. Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτη, την αναπληρώτρια Τομεάρχη Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον ευρωβουλευτή Π.Κόκκαλη και τον Συντονιστή του Τμήματος Αγροτ. Πολιτικής του κόμματος Φ. Κουρεμπέ, που πραγματοποίησε περιοδεία την Πέμπτη στις πληγείσες αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές και πρ. βουλευτές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας επισκέφτηκαν τον Αλμυρό, Φάρσαλα, Σταυρό, Βασιλί, Μ.Ευίδριο, Παναγίτσα, Καρποχώρι, Καλογριανά, Ζάρκο, Λεονταρί και Νέο Μοναστήρι, όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους των περιοχών αυτών που προσπαθούν να βρουν κουράγιο για την επόμενη μέρα.

Σε ανακοίνωσή τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλούν την κυβέρνηση να αξιοποιήσει όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία (ΕΛΓΑ, ΚΟΕ, ΤΑΕ, de minimis, προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης) για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Ζητούν την άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν και την επίσπευση και στο 100% χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης. Καλούν ακόμη την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που χρειάζονται ολική αποζημίωση των ζημιών και να μην αρκείται σε υποσχέσεις του τύπου «δωρεάν συνδρομητική τηλεόραση»!

«Αν κάτι χρειάζεται ο πολίτης δίπλα του, ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, δεν είναι η επικοινωνία και τα μεγάλα λόγια για ‘επιτελικό κράτος’, αλλά ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος που μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες του και να στέκεται πλάι του» υπογραμμίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή