από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Γελάει ο κόσμος: Δείτε τι τάζει τώρα ο Άδωνις στους «μακεδονομάχους» παρά τον διεθνή εξευτελισμό του Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020

Τελευταία απόπειρα έγινε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησης της» Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα από τα προς υπογραφή μνημόνια συνεργασίας, με τη γειτονική χώρα, αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και ως εκ τούτου θα φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, κ. Γεωργιάδη.Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA επανέλαβε ότι είναι μια κακή συμφωνία και σε σχέση με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική», πρόσθεσε ότι «έγινε ένα λάθος από το υπουργείο Εξωτερικών, δεν το πρόσεξε ο υπεύθυνος και όταν έγινε αντιληπτό το λάθος διορθώθηκε και βάλαμε και τους Αμερικάνους και άλλαξαν την ανακοίνωσή τους. Εμείς είχαμε πει προεκλογικά, μέσα στα συλλαλητήρια, την ώρα που δινόταν αυτή η μάχη, ότι αν κυρωθεί αυτή η συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θα τη σεβαστούμε. Φυσικά αυτό δεν τη καθιστά ιστορική ή καλή, την καθιστά όμως υποχρεωτική».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησής της».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μεταξύ άλλων, κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν έθεσε ζήτημα αλλαγής της Συμφωνίας στις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τον κ. Πομπέο.

«Ο κ. Γεωργιάδης, που προχθές ήταν στη Θεσσαλονίκη με δύο αναπληρωτές πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση "θα αλλάξει τα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα" στη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα ότι έχει ενημερώσει και τις ΗΠΑ για την πρόθεση αυτή. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα: Έθεσε το ζήτημα αυτό στις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τον κ. Πομπέο;»

Παράλληλα, ο Στ. Καλπάκης, υπογράμμισε ότι «αντί να προσπαθεί η ΝΔ με γελοίους ισχυρισμούς να καλύψει το φιάσκο με την ιστορική εξαπάτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας απαντήσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική εξαπάτηση, όπως τον καλεί και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ; Και φυσικά, θα φέρει άμεσα τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία για ψήφιση στη Βουλή ή θα παραμείνει εκβιαζόμενος από τους βουλευτές του;».

avgi.gr

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή