από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Βόμβα» Σκέρτσου ανατινάζει το Μαξίμου - Ομολογεί χωρίς ντροπή ότι ήταν πολιτική απόφαση να εμβολιαστούν πρώτα τα κυβερνητικά στελέχη

Ο Άκης Σκέρτσος

Ο Άκης Σκέρτσος

Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2021

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, παραδέχθηκε κυνικά ότι ήταν «μια συντεταγμένη απόφαση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη».

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Special Report, ο Άκης Σκέρτσος, δήλωσε ότι όσον αφορά τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε ο εμβολιασμός των κυβερνητικών στελεχών σε βάρος υγειονομικών, το πρόβλημα ήταν επικοινωνιακό και όχι ουσίας.

«Υπάρχει ένα ζήτημα ουσίας και ένα ζήτημα επικοινωνίας. Στην επικοινωνία υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έγινε κατανοητό ποιο ήταν το ζήτημα της θεσμικής λειτουργίας και συνέχειας των επίσημων δομών της κυβέρνησης και του κράτους».

Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική ηγεσία σταμάτησε τους εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών επειδή ενοχλήθηκε από τις επικοινωνιακές διαστάσεις που έλαβε το θέμα, και όχι επειδή είχαν ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών σε βάρος των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον φονικό ιό και θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους καθημερινά. 

Ο Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε ότι η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη για να φέρουν σε πέρας το έργο του εμβολιασμού.

«Η απόφαση η πολιτική της κυβέρνησης ήταν σε συνεργασία με την επιτροπή εμβολιασμών ότι πρέπει οι εργαζόμενοι στην πρώτη κυβερνητική γραμμή να εμβολιαστούν ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν το έργο του εμβολιασμού το οποίο καλείται τώρα να φέρει εις πέρας ο κρατικός μηχανισμός. Ταυτόχρονα με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας», είπε ο κ. Σκέρτσος, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει ότι ο εμβολιασμός των κυβερνητικών παραγόντων δεν έγινε ταυτόχρονα με τους υγειονομικούς αλλά σε βάρος τους!

Ακόμα, ο ίδιος δήλωσε ότι υπήρχαν δυο λίστες: «υπήρξε μια λίστα που αφορούσε το συμβολικό επίπεδο και μια λίστα που αφορούσε τη θεσμική συνέχεια και λειτουργία του κράτους».

Στην ερώτηση εάν ο ίδιος εμβολιάστηκε απάντησε «ναι»  και πρόσθεσε: «Ήταν μια συντεταγμένη απόφαση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους συμπολίτες μας».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή