από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Επικοινωνιακοί οι λόγοι πίσω από την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Ελληνικός Στρατός

Ελληνικός Στρατός

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021

«Οι λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων χρειάζονται σοβαρό σχεδιασμό, κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε φαίνεται να διαθέτει», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. 

Οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει πρώτα στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και έπειτα να εξεταστεί το ζήτημα της θητείας. 

«Η χθεσινή απόφαση για αύξηση ούτε τα κενά θα καλύψει ούτε συνδυάζεται με σχεδιασμό μελλοντικής μείωσης της θητείας με βάση την προβλεπόμενη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καλούμε την κυβέρνηση να το επαναξιολογήσει», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση των Θ. Δρίτσα και Γ. Τσίπρα

H κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει στην αύξηση της θητείας μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, σε βάρος της νεολαίας και της παραγωγικής της ένταξης. Αντί να προχωρήσει πρώτα στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως τις ανάγκες που θα προκύψουν να εξετάσει το ζήτημα της θητείας. Πριν οποιοδήποτε σχεδιασμό της θητείας έπρεπε να προηγηθεί η ορθή στρατηγική αναδιάταξη με προσανατολισμό στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαλλόμενη και όχι ρουσφετολογική αναδιοργάνωση. Οι λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων χρειάζονται σοβαρό σχεδιασμό κάτι που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δε φαίνεται να διαθέτει. Η χθεσινή απόφαση για αύξηση ούτε τα κενά θα καλύψει ούτε συνδυάζεται με σχεδιασμό μελλοντικής μείωσης της θητείας με βάση την προβλεπόμενη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καλούμε την κυβέρνηση να το επαναξιολογήσει.

Κατά τα άλλα είναι θετικό το γεγονός ότι το ΚΥΣΕΑ, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, αποφάσισε αυτή τη φορά να φερθεί θεσμικά και να διατηρήσει τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή