από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Θα ήμουν ευχαριστημένος αν ανέβαζα έστω και μία μονάδα...» - Απογοητευτική για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκτίμηση κορυφαίου δημοσκόπου - Τι λέει για το αποτέλεσμα εκλογών μέσα στο 2021

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021

Διαβάστε τι εκτιμά ο Νίκος Μαρατζίδης μιλώντας στο tvxs.gr για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021:

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός προϊδεάζει για εκλογές μέσα στο 2021. Λογικό, και  μόνο η σκέψη πως ο απολογισμός της τετραετίας 2019-2023 θα έχει, στην καλύτερη περίπτωση, το ίδιο ΑΕΠ που άφησε ο Τσίπρας αλλά με 200% δημόσιο χρέος και πολύ μεγαλύτερη ανεργία, τρομάζει την κυβέρνηση. Οι πρόωρες εκλογές θα στοχεύσουν να μηδενιστεί το κοντέρ, να αρχίσουν όλα από την αρχή. Η αισιοδοξία για «εκτόξευση» που έλεγε ο Μητσοτάκης να ξανάρθει.

Ο τελευταίος θα επιχειρήσει να οικοδομήσει το επιχείρημα πως σε αυτά τα δύο χρόνια η κυβέρνηση τα πήγε όσο καλύτερα μπορούσε, και πως αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερα τα πράγματα. Εφόσον λοιπόν μπορέσει να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του, ο Μητσοτάκης θα πετύχει να κερδίσει τις εκλογές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα οι εκλογές μέσα στο 2021 είναι ένα δύσκολο στοίχημα.

Εγώ, στη θέση του(ς), θα ήμουν ευχαριστημένος αν ανέβαζα έστω και μια μονάδα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και έριχνα τουλάχιστον μια μονάδα τα ποσοστά της ΝΔ.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή