από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ αυτός ο γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Διερευνητικές επαφές

Διερευνητικές επαφές

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διήρκεσε από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της τουρκικής προεδρίας στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ και όχι στο ξενοδοχείο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η ελληνική αποστολή, της οποίας ηγείται ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης, που ασχολείται με το θέμα από το 2010, μοιράστηκε το ίδιο τραπέζι με τον επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Σεντάτ Ονάλ και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγές. Σημειώνεται ότι στις διερευνητικές διαπραγματεύσεις συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Όπως ήταν γνωστό, η ελληνική πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, με αντικείμενο συζήτησης μόνο την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα). 

Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη, προβλέπεται να αναχωρήσει περίπου στις 15:00 από την Κωνσταντινούπολη για να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ αναμένεται από λεπτό σε λεπτό ανακοίνωση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή