από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MARC: Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, το χάος

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Marc

Τεράστια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, απόλυτα κυρίαρχος ο Τσίπρας
Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, «ναι» στην επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha. Στα «τάρταρα» το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, το 77,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και της επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς. Αντιθέτως, υπέρ της ρήξης τάσσεται μόλις το 18,9%.

 Το 75,7% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 77,4% «ψηφίζει» ευρώ στο ερώτημα «ευρώ η δραχμή».

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρει ακόμα μεγάλο πρόβαδισμά έναντι της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 34,2%, η ΝΔ 19,6%.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% και τελευταίο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 3,2%.

Το 80,3% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά θα επέλθει κάποια συμφωνία, ενώ το 13,9% ότι θα επέλθει οριστική ρήξη. Το 5,8% δεν απαντά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54,8% εκφράζει φόβους ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το επόμενο διάστημα και στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση εάν οι εταίροι επιμείνουν στο σχέδιο συμφωνίας που έχουν προτείνει, το 50,2% δηλώνει ότι η η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί τη συμφωνία.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, μόνο το 13,8% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών και το 44,2% προτείνει τον σχηματισμό εθνικής ενότητας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή