από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ατελείωτος ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ Μητσοτάκη - Αποχώρησε με το θίασό του από τη Βουλή επειδή έχει μετοχές σε εταιρεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό το βλέμμα του πατρός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό το βλέμμα του πατρός

Σε άτακτη φυγή τράπηκε ο γιος του αποστάτη
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016

Αποχώρησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι μετά την κίνηση ματ της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία που βάζει μπλόκο στη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες εκτός Ελλάδας ζητώντας μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία.

 

Ο κάθε ένας μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για τον απόλυτο διασυρμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ολόκληρη την εβδομάδα η Νέα Δημοκρατία φώναζε για το θέμα των offshore και όταν η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι και έφερε την τροπολογία στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τράπηκε σε άτακτη φυγή. 

 

Γιατί; Μα διότι ο ίδιος έχει μετοχές σε μεγάλη ξένη εταιρεία. 

 

Όπως διευκρίνιζαν τις προηγούμενες ώρες κυβερνητικές πηγές:

 

«Ο νομικός ορισμός της «offshore» εταιρείας είναι αδύνατος. Γι’ αυτόν τον λόγο, η προηγούμενη διάταξη, που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010, ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση προώθησε, με το πολυνομοσχέδιο, νέα διάταξη, που απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, να είναι μέτοχοι εταιρειών, που έχουν την έδρα τους σε χώρες μη συνεργάσιμες φορολογικά».

 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «επειδή η υποκρισία γύρω από το θέμα αυτό περίσσεψε, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα διάταξη που απαγορεύει καθολικώς, γενικώς και ανεξαιρέτως την συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενικών τους προσώπων σε μετοχικό κεφάλαιο ή διοίκηση οποιασδήποτε εταιρείας, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό».

 

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πόσοι, ποιοι και από ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τις μετοχές τους από εταιρείες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από off-shore επιχειρήσεις» προσθέτουν και καταλήγουν: «Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος»...

 

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μητσοτάκης και ο θίασός του αποχώρησαν...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή