από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης παρουσίασε το επιτελείο του και αποκάλυψε με ποιους θα συνεργαζόταν (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Αυτό είναι το επιτελείο του Φάηλου Κρανιδιώτη
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016

Το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος «Νέα Δεξιά» παρουσίασε ο πρόεδρός του Φαήλος Κρανιδιώτης.

 

 

Στην ομιλία του ο κ. Κρανιδιώτης, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, τόνισε πως ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται στη Δεξιά είναι σήμερα πολιτικά άστεγοι.

 

«Η Δεξιά στην Ελλάδα έχει ιστορία, αρχές και αξίες που είναι αυτονόητα δημοκρατικές και δεν έχουν καμία σχέση με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» τόνισε, επισημαίνοντας πως την κίνησή του τη συγκροτούν πολλά αξιόλογα στελέχη που έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

 

«Πρέπει να ανήκεις στον κόσμο της εργασίας, ή της ανεργίας. Σε εμάς υπάρχει αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορείς να πουλάς πατριωτισμό και να είσαι τσιλιαδόρος της αριστερής επέλασης» σημείωσε ο κ. Κρανιδιώτης και πρόσθεσε: «Ανήκουμε στο μεγάλο πλήθος των Ελλήνων που ανήκουν στον πραγματικό κόσμο και γι' αυτό γνωρίζουμε και τα προβλήματά του».

 

Απαντωντας σε ερώτηση σχετικά με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ο κ. Κρανιδιώτης ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ θα υπήρχε μια τεράστια καταστροφή για τη χώρα. «Η θέση μας είναι ευρώ και αγώνας για την ανάπτυξη. Δεν χρειάζεται να περάσουμε τριτοκοσμική περιπέτεια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας» υποστήριξε, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν χώρες που κατάφεραν και ξεπέρασαν τις δυσκολίες τους.

 

Οσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ. Κρανιδιώτης απέκλεισε κατηγορηματικά συνεργασία με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

 

Σε ό,τι αφορά πιθανή συνεργασία με ΝΔ, τόνισε πως θα υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα βασίζονται σε θέσεις και προτάσεις του κόμματος για σειρά ζητημάτων που αφορούν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, εξέφρασε όμως την εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να συμφωνήσει με πολλές από αυτές τις θέσεις.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για Κεντροδεξιά. Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης διώχνει τους Δεξιούς» είπε τονίζοντας: «Δεν ανήκουμε σε μια πολιτική συντεχνία που επαγγελματικά διαχειρίζονται τη χώρα».

 

Ο κ. Κρανιδιώτης τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας με ένα σοβαρό εποπτικό ρόλο του κράτους που θα διασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν στρεβλώσεις. Οσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας, όχι όμως με τον τρόπο που τις προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δούμας, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Χριστίδης, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Φαράντος, ενώ τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι οι: Γιώργος Βλαχος, Χρήστος Βλάχος, Ανδρέας Γεωργίου, Σοφία Ζαχαριουδάκη, Ελευθέριος Καλλινικίδης, Γεώργιος Καραποστόλου, Κωσταντίνος Καρουκανίδης- Κατάκης, Αλκιβιάδης Κεφαλάς, Απόστολος Κρητικόπουλος, Ανδρέας Μαγειρόπουλος, Γεώργιος Μακρής, Νικόλαος Μαστρονικολής, Σοφία Μαξούρη και Γεώργιος Οικονόμου.

 

Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δεξιάς είναι ο Δημήτρης Γερογιάννης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή